nieuws

Terugroepactie Dahon zadelvergrendelingsbout

algemeen

Terugroepactie Dahon zadelvergrendelingsbout

weesp – Met onmiddelijke ingang heeft Dahon een vrijwillige terugroepactie ingezet. Het gaat om de 2007-modellen Dahon Matrix, Jack, Espresse, Cadenza, Tournado en Smooth Hound.

WEESP – Met onmiddelijke ingang heeft Dahon een vrijwillige terugroepactie ingezet. Het gaat om de 2007-modellen Dahon Matrix, Jack, Espresse, Cadenza, Tournado en Smooth Hound.

Gebleken is dat de vergrendelingsbout van het zadel, voorzien van het label BioLogic PostPump (alléén die met diameter 27,2 mm, de overige Postpump bouten vertonen dit gebrek niet), kan afbreken, omdat de stalen pennen niet voldoen aan de vereiste sterkte. Hoewel de fout aan de licht kwam bij een bepaalde groep modellen, roept Dahon alle modellen met dit type vergrendelingsbout erop terug. In totaal zou het volgens Dahon gaan om 15.485 vergrendelingsbouten.

Omdat de fabrikant van de vergrendelingsbouten niet kan aangeven welke productieseries op welke modellen zijn toegepast, neemt Dahon het zekere voor het onzekere en zal het alle vergrendelingsbouten gaan vervangen.

Consumenten kunnen contact opnemen met hun dealer en de vergrendelingsbout gratis laten vervangen.

Dealers kunnen voor meer informatie terecht bij importeur Buzaglo en op de website van Dahon.

Reageer op dit artikel