nieuws

Google AdSense van Tweewieler.nl verdwenen

algemeen

Google AdSense van Tweewieler.nl verdwenen

DOETINCHEM – Sinds deze week zijn de Google Adsense-advertenties op Tweewieler.nl geblokkeerd. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de wens vanuit de vakhandel om dit soort commerciële uittingen op deze website te weren.

DOETINCHEM – Sinds deze week zijn de Google Adsense-advertenties op Tweewieler.nl geblokkeerd. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de wens vanuit de vakhandel om dit soort commerciële uittingen op deze website te weren.

Google Adsense is een programma dat tekstadvertenties aanpast aan de inhoud van een website en webmasters beloont per klik. Op alle websites van Reed Business is Google Adsense actief. Een tijdlang ook op Tweewieler.nl maar dat leidde tot herhaalde verzoeken om deze advertenties te verwijderen.

"De advertenties waren om twee redenen niet relevant voor Tweewieler.nl. Ten eerste omdat ze gericht zijn op de consument en ten tweede omdat het in veel gevallen gaat om prijsstuntende internetverkopers, waar de vakhandel – onze primaire doelgroep – moeite mee heeft," zegt Arnauld Hackmann, hoofdredacteur van Tweewieler.

"Het scheelt weliswaar enige omzet, maar dat nemen we voor lief. Binnen Reed Business zijn wij met Tweewieler.nl nu de enige site site zonder Google Adsense en daarmee de spreekwoordelijke uitzondering die de regel bevestigt."

Reageer op dit artikel