nieuws

Drie winkels door naar Tweewielerwinkelfinale

algemeen

Drie winkels door naar Tweewielerwinkelfinale

DOETINCHEM – De finale van de 11e verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar is buitengewoon spannend. De drie finalisten zijn allemaal gevestigde namen in de branche, die ieder genoeg potentie hebben om de titel in de wacht te slepen.

DOETINCHEM – De finale van de 11e verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar is buitengewoon spannend. De drie finalisten zijn allemaal gevestigde namen in de branche, die ieder genoeg potentie hebben om de titel in de wacht te slepen.

De finalisten voor de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2008, zijn:
– Landewé Fiets, filiaal Zuid
– Van Herwerden Way to Bike, Voorburg
– Hans Struijk Fietsen, Den Haag

Saillant detail is dat twee finalisten al eerder met de felbegeerde titel bekroond zijn geweest: Landewé Fietsen (2002) en Hans Struijk (2003).

Dat ondernemers meerdere keren inschrijven voor de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar is op zichzelf niets bijzonders. Dat gebeurt wel vaker. Maar dat oud-winnaars zich nog een keer de strijd aangaan is wel bijzonder en uniek in de historie van deze vakprijs.

Hans Struijk heeft zijn winnende winkel intussen alweer op de schop genomen en is ambitieus genoeg om nog een keer die titel in de wacht te willen slepen. Wim Landewé is ook een oud-winnaar, maar hij heeft nu zijn tweede winkel naar voren geschoven en niet de locatie waarmee hij destijds wist te winnen. Van Herwerden kan met zijn winkel als relatieve outsider misschien wel voor een verrassing gaan zorgen.

De winkels liggen erg dicht bij elkaar en het lastig is om een goede voorspelling te doen. Feit is dat ze allemaal 33,3% kans maken om de felbegeerde wisselbeker over te nemen van Kroone Liefting, de winnaar van 2007. Een winnaar die ook met de gedachte speelt om over enkele jaren opnieuw deel te nemen.

Reageer op dit artikel