nieuws

Smits Tweewielergroothandel sluit drie filialen

algemeen

Smits Tweewielergroothandel sluit drie filialen

CAPPELLE A/D IJSSEL – Als gevolg van een ingrijpende sanering zijn gisteren drie (Amsterdam, Velp en Tilburg) van de zes filialen van Smits Tweewielergroothandel gesloten. De filialen in Capelle a/d IJssel, Nieuwegein en het onlangs geopende Hengelo draaien door.

CAPPELLE A/D IJSSEL – Als gevolg van een ingrijpende sanering zijn gisteren drie (Amsterdam, Velp en Tilburg) van de zes filialen van Smits Tweewielergroothandel gesloten. De filialen in Capelle a/d IJssel, Nieuwegein en het onlangs geopende Hengelo draaien door.

Smits Tweewielergroothandel bestaat al sinds 1924 en verhuisde, na al enkele verplaatsingen binnen Rotterdam achter de rug te hebben, in 1972 naar Capelle aan den IJssel. In 1988 opende Smits zijn tweede vestiging in Nieuwegein en de derde en vierde in 1990 in Aalten en Amsterdam. Vorig jaar werd de vijfde vestiging geopend in Tilburg, terwijl de activiteiten van Aalten verhuisden naar Velp. Drie maanden geleden, in augustus, opende Smits in Hengelo een zesde filiaal met het oog op de Duitse marktbenadering.

Directeur Ad Hendriks nam begin 2006 na het vertrek van de gebroeders Hordijk het roer over bij Smits met de intentie het bedrijf uiteindelijk te kopen van auto-importeur Kroymans, waar Smits deel van uitmaakt. Volgens een Kroymans-functionaris is die koop nooit tot stand gekomen en mede aanleiding voor het recente vertrek van Hendriks.

“We zijn niet tot elkaar gekomen en de door Hendriks ontsponnen visie leidde niet tot positieve resultaten van een aantal vestigingen. Die visie was er op gericht om dichter bij de klant te opereren, maar in de praktijk blijkt die behoefte onvoldoende te bestaan. Men komt gewoon niet veel bestelling afhalen bij de vestiging. Daarom kostten de gesloten filialen meer dan ze opleverden en dus hebben we besloten onze organisatie te reorganiseren.”

Gisteren zijn de betrokken medewerkers geïnformeerd en zij zullen vanuit Kroymans ondersteund worden bij het zoeken naar werk. Volgens de woordvoerder van Kroymans gaat het om een klein aantal medewerkers.

Reageer op dit artikel