nieuws

Loekie bij MAKRO

algemeen

Loekie bij MAKRO

APELDOORN – Op de achterpagina van de MAKRO-folder die afgelopen weekend is verschenen, staan Loekie-fietsen aangeboden. Dankzij de weblog van Ron Haker op tweewieler.nl is hierover een levendige discussie ontstaan.

APELDOORN – Op de achterpagina van de MAKRO-folder die afgelopen weekend is verschenen, staan Loekie-fietsen aangeboden. Dankzij de weblog van Ron Haker op tweewieler.nl is hierover een levendige discussie ontstaan.

Met name het afdrukken van het Loekie-logo in de folder, waardoor het lijkt alsof MAKRO Loekie-dealer is, is menigeen een doorn in het oog. Zo ook Mark Kuper, Sales Manager bij Sparta, waarbij Loekie sinds 2006 is geïntegreerd. “Wij hebben inmiddels een brief naar de MAKRO gestuurd waarin wij hun wijzen op het ongeoorloofde gebruik van ons logo. Zij zijn immers geen dealer en mogen het logo dus niet gebruiken.”
Volgens hem is het de eerste keer dat dit Sparta/Loekie overkomt. “We vinden dit een hele vervelende zaak, onze doelstelling is onze fietsen absoluut niet bij dit soort bedrijven terecht te laten komen.”

Doorleveren
Hij benadrukt dat de fietsen niet door Sparta/Loekie aan de MAKRO zijn geleverd, maar door een dealer. “We weten nog niet welke dealer deze fietsen aan de MAKRO heeft geleverd. Het betreft modellen 2006 en 2007 waarvan wij niet direct kunnen achterhalen bij wie ze terecht zijn gekomen. Dat zijn we nu aan het onderzoeken.” Fabrikanten mogen doorleveren overigens niet verbieden. Wel duidt Kuper aan dat ook Sparta/Loekie naar een selectief dealernetwerk streeft, evenals andere bekende fietsmerken (binnen Accell Group). “Daarmee kunnen we in de toekomst dit soort vervelende acties voorkomen.”

Veiligheid
Een ander punt dat Sparta/Loekie in de brief aan MAKRO aankaart, is dat dit grootwinkelbedrijf de fietsen in dozen aanbiedt aan de klant. Kuper: “Volgens onze verkoop- en leveringsvoorwaarden moeten onze fietsen afgemonteerd worden verkocht. Als de MAKRO onze fietsen verkoopt, zal dat volgens die voorwaarden moeten gebeuren. Als ze dat niet zelf kunnen realiseren, zullen ze naar de toeleverancier moeten, of deze bekendmaken aan ons, zodat wij actie kunnen ondernemen. Sparta/Loekie vindt de kwaliteit van afmontage, zeker bij kinderfietsen, erg belangrijk in verband met de veiligheid.”

Reageer op dit artikel