nieuws

Inzenden Fiets Innovatie Award nog mogelijk

algemeen

Inzenden Fiets Innovatie Award nog mogelijk

AMSTERDAM – De Fiets Innovatie Award wordt voor de derde keer georganiseerd. De Award is in het leven geroepen om innovaties in de fietsenbranche te stimuleren.

AMSTERDAM – De Fiets Innovatie Award wordt voor de derde keer georganiseerd. De Award is in het leven geroepen om innovaties in de fietsenbranche te stimuleren.

In 1980 werd voor het laats een innovatieprijs uitgereikt tijdens de TweewielerRAI. Dat was voor mede-initiatiefnemer ontwerper Peter van der Veer van VeloNova aanleiding om een nieuwe innovatieprijs in het leven te roepen. Sinds 2006 worden, in nauwe samenwerking met RAI Vereniging die de organisatie in handen heeft, fabrikanten en leveranciers uitgenodigd om jaarlijks nieuwe en vernieuwende producten in te sturen.

“Ook dit jaar heeft alweer een flink aantal leveranciers producten ingestuurd”, zegt Stef Stock, secretaris van de afdeling Fietsen RAI Vereniging. “Daar zitten bijzondere producten bij. Maar iedereen die denkt, hé, mijn product is vernieuwend genoeg om mee te dingen naar een Fiets Innovatie Award 2008, kan zich nog aanmelden bij het secretariaat van de RAI Vereniging (telefoon: +31(0)20 504 49 43).

De ingestuurde fietsproducten (onderdelen & accessoires, kleding, fietsen, gereedschappen) mogen niet eerder dan januari 2007 op de markt gebracht, tenzij het om een substantieel vernieuwd product gaat. Een deskundige jury, die bestaat uit ontwerpers, fiets(vak)pers en fietsenbelangenbehartigers, beoordeelt de inzendingen op onder andere het innovatieve karakter, functionaliteit, ergonomie, materiaalkeuze en milieuvriendelijkheid. De jury komt half december bij elkaar.

De bekendmaking van de winnaars zal plaatsvinden tijdens de persbijeenkomst van de FietsVAK 2008 op 27 januari 2008 in het Autotron in Rosmalen.

Reageer op dit artikel