nieuws

Nominatie FietsNED voor VanAnaarBeter-prijs

algemeen

Nominatie FietsNED voor VanAnaarBeter-prijs

OOSTERHOUT – Het ministerie van V&W wil goede initiatieven om files terug te dringen inventariseren en een van deze belonen met de VanAnaarBeter-Prijs. Dit jaar is FietsNED een van de 12 genomineerden vanwege haar initiatief om in Nederland een Fietswegenwacht te realiseren.

OOSTERHOUT – Het ministerie van V&W wil goede initiatieven om files terug te dringen inventariseren en een van deze belonen met de VanAnaarBeter-Prijs. Dit jaar is FietsNED een van de 12 genomineerden vanwege haar initiatief om in Nederland een Fietswegenwacht te realiseren.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt op diverse manieren aan de vermindering van files. De inbreng van organisaties en particulieren is daarbij onmisbaar.

De VanAnaarBeter-Prijs is een prijs voor bijzondere initiatieven van bedrijven, kennisinstellingen en burgers om de files te verminderen. Hiervoor komen in aanmerking: projecten of initiatieven met de volgende kenmerken: het initiatief draagt bij aan de verkeersdoorstroming (filevermindering, verbeterde reistijd) in Nederland; is geïnitieerd door bedrijven, kennisinstellingen en burgers, al dan niet in samenwerking met decentrale overheden; is bewezen succesvol: uitgeprobeerd of reeds in werking.

In 2006 is de VanAnaarBeter-Prijs voor het eerst uitgereikt. Op 6 november 2007, tijdens het congres FileProof in De Doelen te Rotterdam, reikt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de tweede VanAnaarBeter-Prijs uit.

Meer over FietsNED leest u hier

Reageer op dit artikel