nieuws

‘Fietszakelijk.nl levert niet rechtstreeks aan de consument’

algemeen

‘Fietszakelijk.nl levert niet rechtstreeks aan de consument’

HEERENVEEN – Op de weblog van Ron Haker is een discussie ontstaan over de vraag van wie de website Fietszakelijk.nl is. Is die van Nationale Fiets Projecten of is die van Jan Farnholt, die eerder beweerd heeft dat deze site van hem is. Als reactie op deze discussie heeft NFP-directeur Bob Dijksma duidelijkheid.

HEERENVEEN – Op de weblog van Ron Haker is een discussie ontstaan over de vraag van wie de website Fietszakelijk.nl is. Is die van Nationale Fiets Projecten of is die van Jan Farnholt, die eerder beweerd heeft dat deze site van hem is. Als reactie op deze discussie heeft NFP-directeur Bob Dijksma duidelijkheid.

"De site Fietszakelijk.nl is inderdaad van NFP. Echter NFP levert fietsen nooit direct aan de consument, maar altijd via de vakhandel. Hoe werkt ‘t? Indien een medewerker meedoet aan het NFP fietsenplan kan hij hier een fiets bestellen. Wij spelen deze bestelling dan door aan een NFP dealer, die deze fiets vervolgens bestelt en rijklaar maakt. Vervolgens wordt de fiets afgeleverd bij de consument. NFP verdient erg weinig aan deze site en daarom zetten wij Fietszakelijk.nl ook niet of nauwelijks in. Alleen bij sommige projecten vanuit defensief oogpunt."

In de beleving van Dijksma gaat het hier om een storm in een glas water. "De hele discussie over Fietszakelijk.nl is ruim anderhalf jaar geleden ook al gevoerd toen deze site voor ’t eerst werd ingezet bij het project Medisch Spectrum Twente. Destijds heeft Tweewieler.nl hier al uitgebreid melding van gemaakt. Ook toen heeft NFP hier al tekst en uitleg over gegeven."

Reageer op dit artikel