nieuws

Würth ergonomisch veiligheidsmes

algemeen

Würth ergonomisch veiligheidsmes

Würth Nederland, een internationale handelsonderneming op het gebied van bevestigings- en montagetechniek, lanceert een nieuw veiligheidsmes met een ergonomisch vormgegeven handgreep. De binnenmantel van dit veiligheidsmes is gemaakt van hard kunststof en de buitenzijde van antislip-materiaal. Hierdoor ligt het Würth mes goed in de hand en kan het tijdens het snijden niet wegglijden. In de […]

Würth Nederland, een internationale handelsonderneming op het gebied van bevestigings- en montagetechniek, lanceert een nieuw veiligheidsmes met een ergonomisch vormgegeven handgreep. De binnenmantel van dit veiligheidsmes is gemaakt van hard kunststof en de buitenzijde van antislip-materiaal. Hierdoor ligt het Würth mes goed in de hand en kan het tijdens het snijden niet wegglijden. In de handgreep van dit veiligheidsmes is een magazijn voor 5 reservemessen geïntegreerd, dat door middel van een drukknop kan worden geopend.

Met behulp van een schuifknop dient het mes tijdens het uitvoeren van de snijbeweging in uitgeschoven toestand te worden gehouden. Dit is gedaan uit het oogpunt van veiligheid. Zodra de schuifknop wordt losgelaten wordt het mes ingetrokken. Evenals voor het openen van het magazijn met reservemessen, is ook voor het vervangen van het mes geen hulpgereedschap nodig. Een nieuw mes kan eenvoudig op 1 van de 2 bevestigingsnokken op de magnetische meshouder worden geplaatst als deze in uitgeschoven toestand is en deze wordt dan door een retourveer naar binnen getrokken. De bevestigingsnokken zorgen er enerzijds voor dat het mes in de houder wordt vergrendeld en anderzijds kunnen op deze manier twee snijdieptes worden ingesteld. Het veiligheidsmes heeft een lengte van 170 mm en een gewicht van 210 gram. Standaard wordt met elk veiligheidsmes 1 bi-metalen mes gratis meegeleverd.

Optioneel zijn voor dit type mes bi-metalen trapezium snijmessen en metalen messen leverbaar. Doordat het bovenblad van het bi-metalen snijmes is vervaardigd van verenstaal is dit mes buigbaar in tegenstelling tot een metalen mes. Vermeldenswaardig is verder dat het snijvlak van het bi-metalen mes op een speciale wijze aan het verenstaal is gelast. Hoewel het bi-metalen mes in aanschaf iets duurder is, beschikt het mes over een kleinere punthoek waardoor het scherper is en een langere standtijd heeft. In vergelijking met een normaal mes gaat dit mes ongeveer 3x zo lang mee. De bi-metalen snijmessen zijn per 15 stuks optioneel mee te leveren.

Reageer op dit artikel