nieuws

WilMar terug bij oprichters Furster en Blokdijk

algemeen

WilMar terug bij oprichters Furster en Blokdijk

DRIEBERGEN – Wilfred Furster en Martin Blokdijk hebben WilMar weer terug gekocht van het Rai Data Centrum (RDC). Afgelopen weekend hebben de betrokkenen de overeenkomst getekend en per 1 oktober gaan alle activa en passiva weer terug naar de oprichters.

DRIEBERGEN – Wilfred Furster en Martin Blokdijk hebben WilMar weer terug gekocht van het Rai Data Centrum (RDC). Afgelopen weekend hebben de betrokkenen de overeenkomst getekend en per 1 oktober gaan alle activa en passiva weer terug naar de oprichters.

In 2001 nam het RDC een meerderheidsbelang in automatiseerder WilMar en haalde daarmee tevens het populaire Tweewieler Informatie Systeem (TIS) in huis. Doel van deze strategische samenwerking was destijds om het online bestellen via TIS, op internet, nóg steviger in de tweewielerbranche te verankeren.

Aanvankelijk leek de opzet te slagen, maar uiteindelijk bleken de automatiseringsactiviteiten van WilMar en TIS binnen het RDC toch een vreemde eend in de bijt te zijn. Het automatiseringspakket WilMar2000 werd enkele keren geupdate, maar kon zijn marktaandeel in de sector niet behouden.

“Het ging me toch een beetje aan het hart en toen Gerrit Schipper de nieuwe directeur bij het RDC werd, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem gebeld,” licht Wilfred Furster toe, die ondertussen weer met automatisering actief was via Sure-IT. Zijn handen jeuken om weer met WilMar en TIS aan de slag te gaan.

Hij beseft dat het niet eenvoudig zal zijn, omdat veel leveranciers inmiddels al hun eigen bestelsystemen hebben. “Alleen Gazelle zit nog op TIS. Toch schat ik de kansen om TIS op de rit te krijgen niet somber in. Het klopt dat veel leveranciers hun eigen systemen hebben, maar voor de ondernemer is het toch het makkelijkst om te werken vanuit één bestelsysteem, dat gekoppeld is aan het kassasysteem. Dat is nu niet het geval.”

Volgens Furster werken momenteel circa 500 ondernemers met WilMar en TIS. Ter illustratie: eind 2001 werkten circa 850 ondernemers met het winkelpakket en waren ruim 2500 op TIS aangesloten. Toch ziet Furster dit als een prima basis om van daar uit door te starten.

“De aankomende maanden wordt er geïnventariseerd wat de behoeftes van de rijwielzaken zijn met betrekking tot automatisering. Er is al een start gemaakt met het schrijven van een volledig nieuw pakket waarvan op de Fietsvak in 2008 de eerste demonstraties gegeven gaan worden,” aldus Furster.

Niet zonder trots meldt hij dat ook Martin Blokdijk, zijn voormalige compagnon, weer van de partij is. Blokdijk is de softwaredeskundige, die destijds WilMar2000 geschreven heeft.”

Op de foto vlnr Wilfred Furster, Gerrit Schipper (RDC) en Martin Blokdijk.

Reageer op dit artikel