nieuws

Special AGU-account Sven Nys kiest voor soberheid

algemeen

Special AGU-account Sven Nys kiest voor soberheid

WIJGMAAL (B) – Rabo-renner Sven Nys komt op de markt met een eigen SN (fiets)kledingcollectie. De sportieve Belg doet dat in samenwerking met AGU, die de productie en distributie voor z’n rekening neemt.

WIJGMAAL (B) – Rabo-renner Sven Nys komt op de markt met een eigen SN (fiets)kledingcollectie. De sportieve Belg doet dat in samenwerking met AGU, die de productie en distributie voor z’n rekening neemt.

Op verzoek van een fanatieke supportersschare is de eigen kledinglijn van Sven Nys nu een feit. Behalve wielerkleding, bevat de collectie ook vrijetijdskleding en accessoires, die allemaal voorzien zijn van een stijlvol SN-logo. Tijdens de presentatie viel het op dat zwart de boventoon voert in de kleurstelling. “Ik vind zwart een chique kleur die mij en vele andere mensen goed staat. Het design is bewust eenvoudig en sober gehouden, omdat deze kleding klasse moet uitstralen,” aldus Nys. Alle eer voor de nieuwe collectie schreef hij toe aan zijn echtgenote. “Mijn naam staat er op, maar het is Isabelle die al het werk gedaan heeft.”

Volgens Hans Peter Bonnema, AGU’s salesmanager special accounts, liep het contact met Nys al sinds maart. “Het aardige was dat het eerste design meteen ook het laatste was, want het werd direct door Nys goedgekeurd. Toen konden we daarmee verder.”

De SN-kleding wordt volgens Bonnema in Italië geproduceerd, in dezelfde fabriek waarvan ook de Rabobankkleding afkomstig is. Via AGU zal de kleding uitgeleverd worden aan sportzaken en de fietsenvakhandel in Nederland en België.

“We doen dat uitsluitend via voorintekening. Dealers hebben tot en met 31 oktober de gelegenheid om orders te plaatsen. Die zullen dan in februari 2008 uitgeleverd worden, aan het begin van het fietsseizoen. Vanaf december zullen we de consument gaan informeren dat de SN-kleding er aan staat te komen.”

 

Reageer op dit artikel