nieuws

Azor viert 10-jarig jubileum

algemeen

Azor viert 10-jarig jubileum

HOOGEVEEN – Azor vierde afgelopen zondag het 10-jarig bestaan. In De Koperen Hoogte in Zwolle kwamen naast personeel en vrienden, veel fietsenmakers en toeleveranciers om het jubileum te vieren. Volgens directeur Jan Rijkeboer zorgde het mooie weer voor een gezellige sfeer.

HOOGEVEEN – Azor vierde afgelopen zondag het 10-jarig bestaan. In De Koperen Hoogte in Zwolle kwamen naast personeel en vrienden, veel fietsenmakers en toeleveranciers om het jubileum te vieren. Volgens directeur Jan Rijkeboer zorgde het mooie weer voor een gezellige sfeer.

Azor begon klein in een hal van 300 vierkante meter en is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid naar een bedrijf dat vorig jaar ruim 10.000 fietsen leverde. En dat record wordt dit jaar verbroken, volgens Rijkeboer: “We tellen altijd tot oktober, dus we hebben nog een week te gaan en zijn nu al over het aantal van vorig jaar.” Half oktober begint Azor met de dealershows. “Deze week gaan we de fietsen voor de shows maken. Door de storm van afgelopen juli hebben we veel vertraging gehad in de ontwikkeling van de modellen voor de show.”
Voor de nieuwe collectie voor 2008 heeft de collectie van Azor weer veel nieuws: “We komen met een nieuw moederfietsframe en onze bakfietsenlijn is op wel twintig punten verbeterd. Verder hebben we bij de bakfietsen veel accessoires erbij gekregen. De gewone fietsen zijn op veel technische details verbeterd. We hebben super lage instap fietsen. En fietsen die goed lopen, die veranderen we niet.”
Azor exporteert ook veel: zo’n twintig tot dertig procent, voornamelijk naar Duitsland, Frankrijk en Engeland. Maar er gaat ook veel naar Amerika en Canada. “Daar gaat bijna elke maand wel een container naar toe.“ In Nederland heeft Azor ongeveer 500 dealers voor Azor, voor Bakfiets.nl en Onderwaterfiets.nl. Sommige daarvan nemen maar een paar fietsen af, anderen wel een paar honderd. “Maar we zijn net zo blij met een kleine dealer als met een grote”, aldus Rijkeboer.

Reageer op dit artikel