nieuws

Gazelle heeft positief bedrijfsresultaat

algemeen

Gazelle heeft positief bedrijfsresultaat

DIEREN – In dagblad DePers verscheen vorige week een persbericht waarin stond dat Gazelle de afgelopen twee jaar een behoorlijk verlies gemaakt zou hebben. Maar volgens financieel directeur Hans Walraven van Gazelle was het bedrijfsresultaat over 2005 en 2006 duidelijk positief.

DIEREN – In dagblad DePers verscheen vorige week een persbericht waarin stond dat Gazelle de afgelopen twee jaar een behoorlijk verlies gemaakt zou hebben. Maar volgens financieel directeur Hans Walraven van Gazelle was het bedrijfsresultaat over 2005 en 2006 duidelijk positief.

Walraven nuanceert de berichten in DePers over een verlies van 3,9 miljoen euro in 2006 en 4,7 miljoen in 2005: "De cijfers waar naar gerefereerd wordt zijn van de Gazelle Holding. Deze netto resultaten zijn echter sterk beïnvloed door onder andere een afschrijving van 7 miljoen euro op de in het verleden betaalde goodwill bij overname van Gazelle. Dit soort posten heeft weinig van doen met de huidige prestaties van Gazelle. Over 2006 hebben we een flinke omzetstijging van 16% behaald. Het bedrijfsresultaat van Gazelle was voor zowel over 2005 als 2006 duidelijk positief.”

Walraven geeft verder aan dat Gazelle erg teleurgesteld is over de uitspraak en de boete van € 6,7 miljoen van het NMa. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij niet gehandeld hebben in strijd met de wet. We zullen de uitspraak de komende tijd nader bestuderen en ons beraden over een hoger beroep.”

Reageer op dit artikel