nieuws

Opbrengst Alpe d’HuZes bijna 1 miljoen

algemeen

Opbrengst Alpe d’HuZes bijna 1 miljoen

EVERDINGEN/ ALPE D’HUEZ (Fr.) – 70 renners en 9 estafette teams hebben op 7 juni 7 keer de Koninginneberg Alpe d’Huez beklommen. Een unieke sportprestatie waarmee ze € 945.000,- hebben opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

EVERDINGEN/ ALPE D’HUEZ (Fr.) – 70 renners en 9 estafette teams hebben op 7 juni 7 keer de Koninginneberg Alpe d’Huez beklommen. Een unieke sportprestatie waarmee ze € 945.000,- hebben opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Initiatiefnemer Coen van Veenendaal is ongelooflijk trots op deze prestatie. “Ons motto is ‘Opgeven is geen optie’. Dit jaar gingen we voor verdubbeling van de € 370.000,- van vorig jaar. We hebben dit met de 945.000 Euro ruim overschreden.”
 
Voor alle wielrenners was het een enorme uitdaging om deze enorme sportprestatie neer te zetten. Voor Coen van Veenendaal voornamelijk omdat zijn goede vriend Peter Kapitein, mede-initiatiefnemer van Alpe d’HuZes, dit jaar op het laatste moment niet mee heeft kunnen rijden vanwege gezondheidsproblemen. “Na 4 keer de berg op en neer te zijn gefietst, zat ik er helemaal doorheen. Toen sprak ik Peter. Die zei me dat ik gewoon moest genieten want dat deed hij ook; ondanks dat hij natuurlijk liever naast me op de fiets had gezeten. Ik had de spirit weer helemaal terug. Rit 5, 6 en 7 gingen moeiteloos. Ik zou nu zo nog een achtste keer gaan!”
 
De dag
Vanochtend om 5.07 is het startschot gegeven voor de Alpe d’HuZes+1, het wielerevenement waarbij 70 individuele renners en 9 estafette teams uit Nederland vandaag de uitdaging aan zijn gegaan om 7 keer op 1 dag de Alpe d’Huez te beklimmen met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Rond 7 uur hadden alle renners een eerste klim van 12,3 km achter de rug. Na 10 en een half uur kwam de eerste renner na 7 maal op en neer gefietst te zijn, Sander Askamp, binnen.
 
Nieuwsfeiten over Alpe d’HuZes + 1:
•    Oudste deelnemer die 7 keer naar boven is gegaan: Gerard van der Wielen (63 jaar)
•    Jongste deelnemer was Bram van Veenendaal (10 jaar), zoon van initiatiefnemer Coen van Veenendaal. Bram ging 1 keer omhoog.
•    Menno van Winden (13 jaar) reed de berg 5 keer op en neer.
•    64 van de 70 renners hebben 7 keer de Alpe d’Huez bedwongen.
•    De snelste renner was Sander Askamp in 10:24:42.
•    Van de 70 deelnemers waren er 6 vrouw. De snelste vrouw was Laura Verhoeven in 13:09:38.
•    Oud triatlon topper Gregor Stam is 6 x fietsend de berg op en neer geweest en als laatste keer rennend de Alpe d’Huez op.
•    Maurice Wiegman bedwong de berg eenmaal op zijn handbike.
•    Wichard Hulsbergen, als 4e renner geëindigd in 10:56:10, ging direct na de finish op zijn knieën om zijn vriendin ten huwelijk te vragen, waarop zij volmondig "Ja" zei.

Reageer op dit artikel