nieuws

Comeback Jan de Jong via Multicycle

algemeen

Comeback Jan de Jong via Multicycle

ULFT – Jan de Jong is weer back in business. Hij is begin juni als adjunct-directeur bij Mutlicycle aan de slag gegaan en volgt in die hoedanigheid min of meer Bart Aaldering op, die commercieel directeur was.

ULFT – Jan de Jong is weer back in business. Hij is begin juni als adjunct-directeur bij Multicycle aan de slag gegaan en volgt in die hoedanigheid min of meer Bart Aaldering op, die commercieel directeur was.

In de tweewielerbranche is Jan de Jong geen onbekende. Jarenlang was hij PR en communicatiemanager van Koga-Miyata en stapte later over naar Union, waar hij als productmanager aan de slag ging. Hij deed dit kort nadat de fabriek na een faillissement een doorstart maakte via Larcom Life Cycles.

Toen de merknaam en de activiteiten van de Union Trade Company overgenomen werden door de Dutch Bicyle Group, zag De Jong voor zichzelf geen plaats in de nieuwe structuur en verliet het bedrijf in 2006.

In de tussentijd heeft Jan de Jong de fietsenbranche altijd nauw in de gaten gehouden en heeft zelfs gewerkt aan een project om, samen met een aantal partijen, een eigen high-end merkfiets in de markt te zetten. Toen door het vertrek van Bart Aaldering bij Multicycle een interessante vacature vrij kwam, hoefde De Jong niet lang na te denken.

“Ik denk dat Multicycle een merk is dat goed bij mij past. Het zijn mooie fietsen van een kwalitatief hoog niveau. Met de reorganisatie en het vertrek van Aaldering heeft de fabriek een redelijke roerige periode achter de rug. Een mooi moment om in te stappen en weer te gaan bouwen aan de toekomst,” aldus De Jong.

Reageer op dit artikel