nieuws

Alpe d’HuZes bijna van start

algemeen

Alpe d’HuZes bijna van start

EVERDINGEN – 70 individuele renners en 9 estafette teams uit Nederland gaan aankomende donderdag 7 juni de uitdaging aan om 7 keer op 1 dag de Alpe D’Huez te beklimmen. Doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

EVERDINGEN – 70 individuele renners en 9 estafette teams uit Nederland gaan aankomende donderdag 7 juni de uitdaging aan om 7 keer op 1 dag de Alpe D’Huez te beklimmen. Doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Vorig jaar rond deze tijd, trokken 66 helden erop uit om in de Frankrijk ten behoeve van het goede doel maar liefst zes keer op één dag de Alpe d’Huez te gaan beklimmen. Achter die uitzonderlijke prestatie zat voor iedereen een belangrijke drijfveer: emotie. De renners reden de Koninginnerit voor een vriend of vriendin, vrouw of man, moeder of vader, broer of zus en in een aantal gevallen voor onszelf. Allen hadden ze dezelfde verbintenis in een onuitputtelijke drang om de oneerlijke ziekte kanker een halt toe te roepen.

Zes keer afzien voor het goede doel bleek in 2006 financieel een groot succes. In totaal werd er op 6-6-2006 € 370.081,89 euro bij elkaar gefietst. Op 12 oktober 2006 werd dit bedrag overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Fietsen tegen kanker
Inmiddels is Alpe d’HuZes een begrip geworden en maakt de Stichting zich op voor de tweede editie van dit evenement. Onder de toepasselijke naam Alpe d’HuZes +1 streeft de organisatie ernaar om het succes van vorig jaar te overtreffen. Dit maal zijn er 77 deelnemers gevonden, die bereid zijn af te zien voor het goede doel. Ook de sportieve lat is hoger gelegd. Wat Zes keer gedaan is, moet ook Zeven keer kunnen. De insteek is echter dezelfde gebleven: zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen zodat we kanker een halt kunnen toeroepen. Inzet is om dit jaar door de barrière van € 666.666,66 heen te breken.

De verrichtingen van de 77 helden zullen aanstaande donderdag 7 juni live te volgen zijn via onze website.
 

Reageer op dit artikel