nieuws

Eis celstraf voor oprichter Verzekerd Keur

algemeen

Eis celstraf voor oprichter Verzekerd Keur

AMSTERDAM – Drie leidinggevenden van het failliete Verzekerd Keur hangt een celstraf boven het hoofd. Tegen oprichter Van K. en de belegger M, betrokken bij ‘ geld terug’ -acties (o.a. in de fietsenbranche) en garantiecertificaten, is een jaar celstraf geëist, naast zes maanden voorwaardelijk.

AMSTERDAM – Drie leidinggevenden van het failliete Verzekerd Keur hangt een celstraf boven het hoofd. Tegen oprichter Van K. en de belegger M, betrokken bij ‘ geld terug’ -acties (o.a. in de fietsenbranche) en garantiecertificaten, is een jaar celstraf geëist, naast zes maanden voorwaardelijk.

Het bedrijf, dat als verzekeraar zonder vergunning werkte, ging in 2001 failliet. Ongeveer 9000 schuldeisers hebben vorderingen tegen Verzekerd Keur ingediend. In totaal gaat het om een bedrag van 22 miljoen. Dat blijkt uit de publicaties over de rechtzaak van Assurantie Magazine op zijn website AMweb.

De officier van Justitie komt met de strafeis vanwege de inbreuk die de directie heeft gemaakt “ op het vertrouwen dat is gewekt dat er een verzekering bestaat” . Het bedrijf verkocht volgens de officier nepverzekeringen, zonder dat er enige dekking tegenover stond. Verzekerd Keur maakte reclame met garanties dat klanten, na betaling van een premie, hun oorspronkelijke aankoopbedrag terugkregen.

In de fietsenbranche heeft de Stichting Fiets Aktie, die in 2001 eveneens failliet ging, gewerkt met het concept van Verzekerd Keur.

Uitspraak op 24 mei.

Reageer op dit artikel