nieuws

Aboutaleb complimenteus over ouderenbeleid Batavus

algemeen

Aboutaleb complimenteus over ouderenbeleid Batavus

HEERENVEEN – Staatssecretaris Aboutaleb noemt Batavus een ‘modelbedrijf’ als het gaat om de omgang met werknemers in het algemeen en het ouderenbeleid in het bijzonder. Reden voor zijn bewondering is het initiatief om oudere medewerkers in te zetten op speciale productie-onderdelen, bijvoorbeeld sturen of bagagedragers.

HEERENVEEN – Staatssecretaris Aboutaleb noemt Batavus een ‘modelbedrijf’ als het gaat om de omgang met werknemers in het algemeen en het ouderenbeleid in het bijzonder. Reden voor zijn bewondering is het initiatief om oudere medewerkers in te zetten op speciale productie-onderdelen, bijvoorbeeld sturen of bagagedragers.

Vorige week bracht de staatssecretaris een werkbezoek aan de fabriek in Heerenveen. ,,We kijken of we de arbeidsproductiviteit in de nieuwe opzet op nagenoeg gelijk niveau kunnen krijgen als die op de bestaande afdeling”, lichtte directeur Rob Beset tijdens het welkomstwoord toe. ,,Dat is nog niet helemaal gelukt.”

De sturenafdeling kreeg bezoek van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken. In het kader van diens 100-dagen-verkenning van de samenleving liet de bewindsman zich bijpraten over de mogelijkheden om mensen tot hun 65ste productief te houden. Bij Batavus werken van de vierhonderd personeelsleden acht tot tien mensen op de speciale afdeling. Hen bevalt het goed: de fabriek is blij met het behoud van ervaring.

Aboutaleb was onder de indruk: ,,Dit is een modelbedrijf. Je merkt aan alles dat het van origine een familiebedrijf is en dat de cultuur daarvan nog steeds bestaat. Het feit dat sociale werkvoorziening gewoon binnen de fabriek is geïntegreerd, is daarvan – naast het ouderenbeleid – een ander mooi voorbeeld. Tevens viel het me op dat er relatief veel vrouwen in de productie werken; een goede vorm van emancipatie.”
Na afloop pakte Aboutaleb de fiets voor een fotosessie, maar nam ook de gelegenheid te baat om op de elektrisch aangedreven Padiva Easy een extra rondje te maken. De staatssecretaris toonde zich oprecht geïnteresseerd in de techniek van dit soort fietsen.

Reageer op dit artikel