nieuws

Goed weer en meer elektrisch goed voor Accell

algemeen

Goed weer en meer elektrisch goed voor Accell

HEERENVEEN – Door het goede weer heeft Accell Group de eerste maanden van dit jaar in alle productgroepen beter gescoord dan in 2006. Zowel voor fietsen, fietsonderdelen en -accesoires als fitness lag de verkoop op een hoger niveau.

HEERENVEEN – Door het goede weer heeft Accell Group de eerste maanden van dit jaar in alle productgroepen beter gescoord dan in 2006. Zowel voor fietsen, fietsonderdelen en -accesoires als fitness lag de verkoop op een hoger niveau.

Voor heel 2007 verwacht Accell dat de omzet en operationele resultaten verder zullen toenemen. René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "Naast de invloed van het uitzonderlijke weer in de eerste maanden van 2007 en de strategie om bepaalde producten in groter aantallen op voorraad te hebben, profiteert Accell Group van de toenemende vraag naar elektrische fietsen in Europa. Onze verschillende elektrisch ondersteunde fietsmodellen bij Sparta, Batavus en Koga in Nederland en Hercules in Duitsland zijn erg in trek bij dealers en consumenten. Ook de introductie bij Batavus van de eerste fietsen op de markt met een traploze versnellingsnaaf verloopt succesvol. De vooruitzichten voor het hele jaar blijven positief."

Overname Brasseur
Begin 2007 kondigde Accell Group de overname van Brasseur, een handelsonderneming die actief is in fietsen, fietsonderdelen en -accessoires in Franstalig België. De afronding van deze acquisitie heeft inmiddels plaatsgevonden. Consolidatie vindt plaats vanaf 1 april 2007.

Dit maakte de Accell Group N.V. vandaag bekend tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De relatief hoge temperaturen en het droge weer gedurende de eerste maanden van 2007 droegen bij aan het goede resultaat. De omzet in de productgroep fitness steeg minder als gevolg van het mooie weer, aangezien deze producten vooral bninnen worden gebruikt.

Reageer op dit artikel