nieuws

Rick Franke snelste in BBB kartfinale

algemeen

Rick Franke snelste in BBB kartfinale

ZALTBOMMEL – Rick Franke heeft de kartfinale van BBB Augusta gewonnen. In de finale nam hij van meet af aan de koppositie in handen, om die vervolgens niet meer af te staan.

ZALTBOMMEL – Rick Franke heeft de kartfinale van Augusta (BBB) gewonnen. In de finale nam hij van meet af aan de koppositie in handen, om die vervolgens niet meer af te staan.

Om het nuttige met het aangename te combineren had Augusta er vorig jaar voor gekozen om de dealershows te laten plaatsvinden op verschillende kartcircuits. “Je wil het voor de dealers toch aantrekkelijker maken om te komen. Later bedachten we dat het misschien wel aardig was om die snelste coureurs tegen elkaar uit te laten komen in een finale,” legt verkoopleider Marc Roelofsen uit.

Die finale vond dus gisteravond plaats op de kartbaan van Zaltbommel. De twaalf rijders moesten eerst in twee heats de baan op om de snelste rondtijd te klokken. Deze uitslag was bepalend voor de startplaats in de daadwerkelijke finale. In de race ging het er fel aan toe. Rick Franke had een uitstekende start en liet het deelnemersveld direct achter zich. In de subtop werd verbeten gestreden, maar die kon niet verhinderen dat Franke ongehinderd als eerste afgevlagd werd.

De uitslag was uiteindelijk als volgt:
1: Rick Franke (Leensvaart uit Heenvliet)
2: Heino van Ommeren (Van Ommeren uit Dodewaard)
3:Sander Keijzer (Maxstein uit Ede)
4: Marc Emmerig (Cees Boer uit Maasluis)
5: Alexander van Schoten (Baan uit Nijverdal)

Reageer op dit artikel