nieuws

Nieuwe BTW-regeling voor beroepsopleidingen uitgesteld

algemeen

NIEUWEGEIN – Dankzij de lobby van verschillende branche- en belangenorganisaties heeft staatssecretaris De Jager van Financiën besloten om de voorgenomen afschaffing van de BTW-vrijstelling op onderwijs tijdelijk op te schorten. Deze maatregel zou per 1 april 2007 ingaan.

NIEUWEGEIN – Dankzij de lobby van verschillende branche- en belangenorganisaties heeft staatssecretaris De Jager van Financiën besloten om de voorgenomen afschaffing van de BTW-vrijstelling op onderwijs tijdelijk op te schorten. Deze maatregel zou per 1 april 2007 ingaan.
 
De EU-maatregel zou tot gevolg hebben gehad dat ná 1 april 2007 geen BTW meer mag worden verrekend op beroepsopleidingen, waaronder ook cursussen, trainingen en examens vallen. De staatssecretaris heeft gisteren echter een beleidsbesluit gepubliceerd waarin wordt goedgekeurd dat de keuzemogelijkheid voor BTW-heffing bij bepaalde beroepsopleidingen wordt verlengd in afwachting van nadere regelgeving. De Jager besloot tot dit uitstel omdat momenteel overleg wordt gevoerd met de branche over wijze waarop de vrijstelling voor het beroepsonderwijs vorm zou moeten krijgen. Dit betekent dat de keuzemogelijkheid niet op 1 april a.s. komt te vervallen.

Reageer op dit artikel