nieuws

Vrijwillige terugroepactie Koga’s met Selcof zadelpen

algemeen

Vrijwillige terugroepactie Koga’s met Selcof zadelpen

HEERENVEEN – Koga-Miyata is een terugroepactie gestart voor modellen met een Selcof-zadelpen die van 2001 tot en met 2004 zijn geproduceerd. De terugroepactie is meteen volledig gecommuniceerd naar alle Koga-dealers met uitleg van de complete procedure, tegelijk met de communicatie naar de consument. I

HEERENVEEN – Koga-Miyata is een terugroepactie gestart voor modellen met een Selcof-zadelpen die van 2001 tot en met 2004 zijn geproduceerd. De terugroepactie is meteen volledig gecommuniceerd naar alle Koga-dealers met uitleg van de complete procedure, tegelijk met de communicatie naar de consument.

In diverse media is bericht dat het gaat om een aantal van 50.000 fietsen. Wouter Jager, algemeen directeur van Koga Miyata relativeert dit getal. “Per saldo zal bij een paar duizend fietsen, waarschijnlijk zo’n 5.000, de zadelpen moeten worden vervangen. De pen kan bij het onjuist verstellen van het zadel beschadigd raken, wat in de praktijk maar bij een klein aantal fietsen gebeurt.”

Hij benadrukt dat Koga de actie op vrijwillige basis uitvoert. “De pen voldoet aan alle normen. Maar omdat wij als merk een hoge kwaliteitsstandaard uitdragen, hebben wij besloten tot de terugroepactie. Het is een vrijwillige voorzorgsmaatregel waarvan de kosten geheel voor rekening zijn van de leverancier van de zadelpen, de firma Selcof. Het vervangen van de pennen bij de dealers verloopt ondertussen prima. Zowel dealers alsmede consumenten reageren zeer positief.”

Op de homepage van Koga is de volledige tekst van de terugroepactie te lezen. Hier geciteerd: ‘Een gebroken zadelpen bout kan risico’s met zich meebrengen voor uw veiligheid. Het is daarom van groot belang dat u z.s.m. met behulp van de onderstaande lijst controleert of uw fiets ook in aanmerking komt voor de vrijwillige terugroepactie. In het geval van twijfel kunt u contact opnemen met uw Koga dealer. Deze kan indien noodzakelijk een vervangende zadelpen bestellen en kosteloos vervangen. Voor gedetailleerde informatie , zie www.koga.nl. Wij bieden onze oprechte verontschuldiging aan voor het ongemak en rekenen op uw medewerking.’

Koga benadrukt daarbij dat het hier gaat om een vrijwillige voorzorgsmaatregel die voor rekening van Selcof wordt uitgevoerd De Selcof zadelpennen (zonder vering) zijn op de volgende Koga modellen toegepast: Advance: ’02, ’03
Adventure: ’01, ’02
Confidence: ’03
CityLiner: ’03, ’04
Forrest: ’01, ’02
LiteAce: ’01, ’02
RoadGentlemen: ’01, ’02, ’03
RoadLady: ’01, ’02, ’03
RoadRunner: ’01, ’02, ’03
TerraLiner: ’01, ’02, ’03
Traveller: ’01, ’02, ’03
Accellance: ‘03, ’04
Alliance: ‘03, ‘04, ’05
GrandTour: ’01, ‘02, ‘03, ’04
GlobeTraveller-s: ’01
RoadRunner-C: ’01, ’02
Excellence: ‘02, ’03, ’04
SilverAce: ’04.

Reageer op dit artikel