nieuws

Tweede Kamer komt op voor winkeliers

algemeen

Tweede Kamer komt op voor winkeliers

DEN HAAG – Winkeliers moeten een betere bescherming krijgen om gewelddadige overvallen te voorkomen, vinden CDA en VVD in de Tweede Kamer.

DEN HAAG – Winkeliers moeten een betere bescherming krijgen om gewelddadige overvallen te voorkomen, vinden CDA en VVD in de Tweede Kamer.

Ze bepleiten dat naar aanleiding van de dood van de Amsterdamse winkelier Erkan Yildiz. Die werd onlangs in zijn winkel doodgeschoten, enkele dagen nadat hij op TV had geklaagd over overvallers, die zijn winkel zouden teisteren.

CDA-kamerlid Sybrand van Haersma Buma is vooral voorstander van meer cameratoezicht en gebiedsverboden voor notaire dieven. Hij denkt onder andere aan meer camera’s op straat en inzet van slimme camera’s in de winkels. Als deze een dief herkennen zenden ze zelf een signaal direct naar de meldkamer. De politie kan dan snel in actie komen.

VVD’er Fred Teeven bepleit een wetswijziging, die de drempel moet verlagen voor een winkelier om een dief eigenhandig zijn winkel uit te slaan.

Reageer op dit artikel