nieuws

ANWB kondigt eigen fietsverkiezing aan

algemeen

ANWB kondigt eigen fietsverkiezing aan

DEN HAAG – De ANWB heeft serieuze plannen om een eigen fietsverkiezing te komen. Op directieniveau is vorige week de knoop doorgehakt om de plannen daadwerkelijk te gaan realiseren. Volgens het voorlopige concept is het de bedoeling dat ANWB-leden via de website éénmalig een beoordelingsformulier kunnen downloaden.

DEN HAAG – De ANWB heeft serieuze plannen om een eigen fietsverkiezing te komen. Op directieniveau is vorige week de knoop doorgehakt om de plannen daadwerkelijk te gaan realiseren.

Volgens het voorlopige concept is het de bedoeling dat ANWB-leden via de website éénmalig een beoordelingsformulier kunnen downloaden. Daarop worden de leden duidelijk geïnstrueerd waar ze bij de beoordeling op moeten letten. De ANWB stoeit nog met de gedachte uit welke fietsen ze de leden zullen laten kiezen.

“Dat kan het volledige actuele aanbod in de winkels zijn, maar het zou ook de fiets kunnen die ze recentelijk aangeschaft hebben,” licht Ferry Smith toe. Smith was zelf jarenlang jurylid van de Fiets van het Jaarverkiezing, die al 20 jaar door de RAI Vereniging georganiseerd wordt. Dit jaar maakte Smith voor het eerst geen deel uit van die jury. “Omdat we nu met een eigen verkiezing willen komen. Het nadeel van de Fiets van het Jaar-verkiezing is dat er in de beoordeling de mening van de consument geen rol speelt. Dat zal bij ons duidelijk anders zijn, daar is de consument juist het vertrekpunt.”

Volgens Smith zal ook aan de fietsverkiezing van de ANWB uiteindelijk een vakjury te pas komen. Die zal een oordeel moeten vellen over de meest genoemde voorkeuren van de ANWB-leden. De komende maanden wordt de verkiezing verder in de steigers gezet. Een naam voor de verkiezing is er nog niet. De ANWB streeft ernaar de eerste uitreiking in het najaar van 2007 te laten plaatsvinden.

Reageer op dit artikel