nieuws

Rens de Haas (Wielerhuis Liessel) wint laatste Unigarant Kart Challenge

algemeen

Rens de Haas (Wielerhuis Liessel) wint laatste Unigarant Kart Challenge

NIJVERDAL – In de Superfinale van de vijfde en vermoedelijk laatste Unigarant Kart Challenge is Rens de Haas van Wielerhuis Liessel als kampioen uit de bus gekomen. Hij heeft daarmee een arrangement gewonnen voor het bijwonen van de Grote Prijs van Hongarije (Formule 1).

NIJVERDAL – In de Superfinale van de vijfde en vermoedelijk laatste Unigarant Kart Challenge is Rens de Haas van Wielerhuis Liessel als kampioen uit de bus gekomen. Hij heeft daarmee een arrangement gewonnen voor het bijwonen van de Grote Prijs van Hongarije (Formule 1).

In de kwalificatie klokte Rens al de snelste rondetijd en in de finale ging hij er als een haas vandoor om vervolgens de koppositie nooit meer af te staan. Datzelfde deed Richard Scheffer (Schakelaar Tweewielers – Zwolle) maar dan op de tweede plaats.

De echte spanning van de superfinale was de strijd om de derde podiumplek en die wist Diedel Logt (Logt Tweewielers – Olst) te veroveren na een vurige race in het Kartplaza Nijverdal. Unigarant kan wederom terugkijken op een geslaagde Kart Challenge, waaraan 483 rijders, verdeeld over 122 teams, aan deelnamen.

Toch zal het vermoedelijk de laatste keer zijn dat Unigarant de Kart Challenge georganiseerd heeft. “We hebben het met veel plezier gedaan en we wilden graag de vijf jaar vol maken. Dat is toch een soort jubileum, nietwaar? Ik denk dat het tijd wordt voor iets anders, maar wat weet ik nog niet. Daar gaan we nu over nadenken,” aldus Raymond Lussenburg, verkoopleider Tweewielers.

Reageer op dit artikel