nieuws

Kroone Liefting uitgeroepen tot ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2007

algemeen

Kroone Liefting is gisteravond om 21.00 uur uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2007. In het Event Centre Aalsmeer ontvingen René Borsjes en John Vader de wisselbeker uit handen van Arnauld Hackmann, hoofdredacteur van het vakblad Tweewieler.

Kroone Liefting uitgeroepen tot ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2007

De verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar is een initiatief van het vakblad Tweewieler en wordt ieder jaar toegekend aan een winkel met bijzondere kwaliteiten. De verkiezing wordt in nauwe samenwerking met de ANWB, RAI  en de BOVAG georganiseerd. De onderscheiding is bedoeld als kwaliteitsstimulans voor de hele Nederlandse tweewielerhandel. De Tweewielerwinkel van het Jaar werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. In totaal waren vier winkeliers tot de finale doorgedron­gen. Dat waren:
– Kroone Liefting, Limmen
– Tweewielercentrum De Drait, Drachten
– Jan Brinkman, de Fietstherapeut, Dronten
– Van Kortenhof Vlaardingen

Selectie

Leden van de ANWB, lezers van De Kampioen en Toer Actief zijn uitgenodigd tot het voordragen van hun favoriete tweewielerwinkel voor te dragen. Uit die aanmeldingen rolde een ranglijst van favoriete zaken. De meest genoemde winkeliers zijn uitgenodigd in te schrijven voor de verkiezing. Deze aanmeldingen werden toegevoegd aan de winkeliers, die zélf hun eigen zaak hadden ingeschreven. Uit deze inschrijvingen zijn zeven winkels genomineerd.
Aan de hand van een Visual Quick Scan (visuele beoordeling van exterieur, interieur, werkplaats, voorzieningen, inrichting, verlichting, routing, etc.), een Marketing Audit (waarbij de onderne­mers ondervraagd worden over hun aanpak van allerlei ondernemersaspecten), een controle van jaarrekeningen door een onafhankelijke accountant en het bezoek van door ANWB gestuurde Mystery Shoppers is de ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2007’ bepaald.

Feest van de fiets

De jury, bestaande uit twee retail-deskundigen (Marieke Snijders van SellMore en Floor Heijn) en twee branchekenners (Ferry Smith van de ANWB, Stef Stock van de RAI Vereniging), heeft de finalisten bezocht. “Kroone Liefting is een opwindende winkel met veel attractiepunten. Het assortiment is breed en diep en er is een goede uitstraling vna de diverse merken De overweldigende keuze en de dynamiek in de presentatie maken Kroone Liefting een terechte winnaar van de titel. Binnen is het een feest van de fiets”, aldus het juryrapport.

Reageer op dit artikel