nieuws

FietsVAK scoort 4000 bezoekers én tevredenheid bij exposanten

algemeen

FietsVAK scoort 4000 bezoekers én tevredenheid bij exposanten

ROSMALEN – Vaak wordt het succes van een beurs afgemeten aan aantallen vierkante meters, exposanten en bezoekers. Dat dit niet altijd relevant is, bewijst een relatief kleine tentoonstelling als de FietsVAK 2007.

ROSMALEN – Vaak wordt het succes van een beurs afgemeten aan aantallen vierkante meters, exposanten en bezoekers. Dat dit niet altijd relevant is, bewijst een relatief kleine tentoonstelling als de FietsVAK 2007.

Die bleek een vakbeurs met X-Factor te zijn, want de stemming op de beursvloer is meer dan goed te noemen. Daarmee dient de vraag zich op of de FietsVAK beter in het Autotron van Rosmalen kan blijven. Met circa 50 exposanten gaat FietsVAK 2007 bepaald niet als grootste in omvang in de boeken. Maar de exposanten die er stonden, lieten zich wel van hun beste kant zien en maakten van dit evenement een gemoedelijke maar kwalitatief goede happening.

De enige echte dissonant in het geheel was de registratie van bezoekers. Op de piekmomenten leidde dat tot te lange wachtrijen en verhitte gemoederen bij de ingang. Veel bezoekers waren zich onbewust van de wetenschap, dat ze zich via internet ook online konden aanmelden en zich daarmee wachttijd hadden kunnen besparen. Maandagochtend nam het gemopper onder de wachtende bezoekers zulke grote vormen aan, dat besloten is de registratie even te laten voor wat het is en de wachtende ondernemers zo binnen te laten.

Voor de rest zijn veel mensen, zowel bezoekers als exposanten, positief over Rosmalen als locatie. De goede bereikbaarheid, acceptabele parkeer- en cateringtarieven, knusse locatie en de gemoedelijke dienstverlening worden als plezierig ervaren. Een welkome meevaller voor Amsterdam RAI, want de keuze voor het Autrotron was in oktober 2006 noodgedwongen, toen bleek dat de Parkhal in Amsterdam dubbel geboekt was. Op de beursvloer zijn meerdere geluiden hoorbaar om volgend jaar weer in Brabant terug te keren, zeker als ook de bovenste ring met exposanten gevuld kan worden.

Met bijna 4000 bezoekers, afgezet tegen 2500 fietsspeciaalzaken in Nederland, kijkt Amsterdam RAI met tevredenheid terug op FietsVAK 2007.

Reageer op dit artikel