nieuws

Fietsdiefstalregister komt in 2007

algemeen

Fietsdiefstalregister komt in 2007

ROSMALEN – Stan Dessens, voorzitter Stichting Aanpak voertuigcriminaliteit, heeft tijdens de opening van FietsVAK 2007 aangekondigd dat in de loop van 2007 het lang verwachte Landelijk Fietsdiefstalregister er daadwerkelijk gaat komen.

ROSMALEN – Stan Dessens, voorzitter Stichting Aanpak voertuigcriminaliteit, heeft tijdens de opening van FietsVAK 2007 aangekondigd dat in de loop van 2007 het lang verwachte Landelijk Fietsdiefstalregister er daadwerkelijk gaat komen.

“Dat is een geweldig hulpmiddel bij de aanpak van fietsdiefstal. Het register is al gevuld en alle politiekorpsen in Nederland gaan er mee werken. Ze worden ook uitgerust met scanners, waarmee de preventiechips in fietsen eenvoudig uitgelezen kunnen worden. Later zal het register ook toegankelijk worden voor vakhandel en consumenten, zodat iedereen altijd kan nakijken of een fiets als gestolen geregistreerd staat.”

Dessen wilde geen datum noemen, maar voorspelde dat het register zieker in de tweede helft van 2007 voor burgers toegankelijk zal zijn. Jaarlijks worden tussen de 750.000 en 900.000 fietsen gestolen. “In 2002 hebben we ons ten doel gesteld dat aantal in 2008 met 25% te verlagen. Ten opzichte van 2002 is de fietsdiefstal 10% gedaald, dus we hebben nog 15% te gaan.”

Reageer op dit artikel