nieuws

Batavus tikt Itek op de vingers

algemeen

Batavus tikt Itek op de vingers

HEERENVEEN – De Roermondse onderneming Itek maakt geen deel uit van het dealernetwerk van Batavus, maar heeft wel nieuwe Batavus fietsen verkocht. Omdat het bedrijf geen erkend Batavusdealer is en dus ook niet over een dealercontract beschikt, is het door de fietsenproducent uit Heerenveen op de vingers getikt.

HEERENVEEN – De Roermondse onderneming Itek maakt geen deel uit van het dealernetwerk van Batavus, maar heeft wel nieuwe Batavus fietsen verkocht. Omdat het bedrijf geen erkend Batavusdealer is en dus ook niet over een dealercontract beschikt, is het door de fietsenproducent uit Heerenveen op de vingers getikt.

Sinds een aantal jaren heeft Batavus de samenwerking met erkende dealers geformaliseerd door middel van dealercontracten. Eén van de voornaamste redenen om voor deze aanpak te kiezen is dat nieuwe modellen alleen op de manier altijd veilig afgemonteerd aan de eindgebruiker geleverd worden. Daarom is het Batavusdealers alleen toegestaan om fietsen door te leveren aan eveneens erkende dealers.

Wanneer blijkt dat nieuwe Batavusmodellen verkocht worden door marktpartijen, die niet als erkend dealer te boek staan, dan treedt Batavus op. Zo ook bij Itek Roermond BV, een verkooppunt waar, volgens Batavus, nieuwe fietsen verkocht worden waarvan het framenummer verwijderd is. Itek is een van oorsprong Belgische onderneming, die verkoopt via internet en via vijf winkels en België en één in Nederland.

“Itek Roermond maakt geen deel uit van onze dealerorganisatie. Wij hebben het bedrijf inmiddels gesommeerd alle Batavus-fietsen uit de showroom te verwijderen en verwijderd te houden,” laat sales manager Menno Visser weten in een brief die aan Batavusdealer rondgestuurd is. “Mocht men binnen de gestelde termijn geen gehoor geven aan deze oproep, dan zullen wij op zeer korte termijn een kort geding aanhangig maken teneinde een einde te maken aan deze onwenselijke praktijk. De veiligheid van de berijders van onze fietsen en ook de integriteit van ons dealernetwerk staan bij ons hoog in het vaandel.”

Reageer op dit artikel