nieuws

Zeven winkels in de race voor titel ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2007

algemeen

Zeven winkels in de race voor titel ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2007

DOETINCHEM- Voor de 10e verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar heeft de vakjury besloten om zeven in plaats van tien winkels te nomineren. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de verkiezing dat de jury niet het volledige aantal winkels nomineert. Van de zeven genomineerde winkels gaan er uiteindelijk drie door naar de finale.

DOETINCHEM – Voor de 10e verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar heeft de vakjury besloten om zeven in plaats van tien winkels te nomineren. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de verkiezing dat de jury niet het volledige aantal winkels nomineert.

Van de zeven genomineerde winkels gaan er uiteindelijk drie door naar de finale. De inzendingen van dit jaar bestonden, evenals vorig jaar, weer uit een mix van ondernemers die zelf hun tweewielerwinkel ingeschreven hebben en winkels die door een peiling onder ANWB-leden naar voren zijn gekomen. Consumenten konden via de website van de ANWB en via de magazines Kampioen en ToerActief hun favoriete winkel opgeven.

Over het aantal genomineerde winkels was de jury duidelijk. “Het heeft geen zin om winkels te nomineren, die alleen als aanvulling fungeren om tot het voorgenomen aantal van tien genomineerde winkels te komen. De lat van de verkiezing is nu eenmaal hoog. Op basis van de inschrijfformulieren worden de omzetgegevens afgezet tegen de omvang van de winkel en het aantal medewerkers. Verder wordt de toelichting aandachtig doorgelezen en worden de foto’s van de pui, de showroom, de werkplaats en het magazijn bekeken,” zegt juryvoorzitter Ferry Smith.

“Op basis hiervan gaan we met elkaar in discussie en bepalen we welke winkels al dan niet genomineerd worden. Als dan blijkt dat het lastig is om aan tien waardige kandidaten te komen, dan rest ons geen andere optie dan minder winkels te nomineren. Het zou ook niet fair zijn om winkels alleen voor spek en bonen te nomineren. Want wie genomineerd wordt moet daadwerkelijk een gerede kans maken om tot de finale door te dringen en, in het verlengde daarvan, de finale te kunnen winnen.”

De genomineerden van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2007 zijn:
– BONUS BIKES, TILBURG
– JAN BRINKMAN – DE FIETSTHERAPEUT, DRONTEN
– VAN KORTENHOF VLAARDINGEN
– KROONE-LIEFTING, LIMMEN
– PROFILE METROPOOL ‘DE FIETSSPECIALIST’, VENLO
– TWEEWIELERCENTRUM DE DRAIT, DRACHTEN
– DE TWEEWIELER, VUGHT

Reageer op dit artikel