nieuws

Rob Beset twintig jaar bij Batavus

algemeen

Rob Beset twintig jaar bij Batavus

HEERENVEEN – Algemeen directeur Rob Beset van Batavus heeft wat te vieren: hij is deze maand twintig jaar in dienst bij het bedrijf. Hij kwam in december 1986 in dienst als vertegenwoordiger en klom via de functies Hoofd Buitendienst en (vanaf 1998) commercieel directeur op tot algemeen directeur, een positie die Beset bekleedt sinds 1 januari 2004.

HEERENVEEN – Algemeen directeur Rob Beset van Batavus heeft wat te vieren: hij is deze maand twintig jaar in dienst bij het bedrijf. Hij kwam in december 1986 in dienst als vertegenwoordiger en klom via de functies Hoofd Buitendienst en (vanaf 1998) commercieel directeur op tot algemeen directeur, een positie die Beset bekleedt sinds 1 januari 2004.

Een van de twee hoogtepunten van de carrière van Rob Beset bij Batavus is zonder meer zijn verkiezing tot Commercieel Manager van het Jaar in 2003, de meest begeerde titel in het salesvak. De andere was het gehele jaar 2004, het 100 jarig jubileum van Batavus. Dit was een heel bijzonder en succesvol jaar, met daarbij het bezoek van prinses Maxima bij Batavus.

In zijn jaren als commercieel directeur benadrukte hij innovatieve productontwikkeling, een beleid dat Beset na zijn benoeming tot algemeen directeur in volle omvang doorzette. De ontwikkeling van talloze geavanceerde fietsen en een complete fitnesslijn zijn daarvan onder meer de succesvolle exponenten. Teamgeest Beset legt bij Batavus voortdurend de nadruk op het belang van de inzet van alle medewerk(st)ers. Hij staat bekend als resultaatgericht, daadkrachtig, en inspirerend, en zet zich daarbij in voor een goede teamgeest in het bedrijf. Mede daardoor is Batavus een onderscheidende en bepalende speler geworden binnen de fietsenbranche. “Het is net als een peloton: samen sta je sterk en zijn de bergen minder hoog, ook als het weer wat tegen zit”, zei hij erover rond zijn uitverkiezing tot Commercieel Manager van het Jaar. Hij beschouwde die titel dan ook als kroon op het werk van het gehele commerciële team van Batavus. Beset ziet nog bijzonder veel uitdaging in zijn huidige functie als algemeen directeur en is er van overtuigd dat er nog vele mooie en spraakmakende jaren met Batavus gaan volgen

 

Ook sociaal is Beset een betrokken man, dit komt onder meer sterk tot uiting in zijn nevenfunctie als ambassadeur van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), In deze functie nam hij op 6 december een cheque in ontvangst van € 2.250,- van Zeefdrukkerij Posterama. Dit bedrijf uit Heerenveen heeft het 50-jarig bestaan van het bedrijf kracht bijgezet door een donatie te doen aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het geld is bijeengebracht door de bezoekers van de receptie ter gelegenheid van het gouden jubileum, en aangevuld door Posterama zelf.

Reageer op dit artikel