nieuws

Reorganisatie Trek kost Joost van der Wegen zijn baan

algemeen

Reorganisatie Trek kost Joost van der Wegen zijn baan

AMERSFOORT – Met ingang van januari 2007 zal de Europese Trek-organisatie een ingrijpende reorganisatie ondergaan. De binnendiensten verkoop voor de landen Denemarken, Frankrijk en Duitsland vertrekken vanuit Nederland naar lokale kantoren markten die ze gaan bedienen.

AMERSFOORT – Met ingang van januari 2007 zal de Europese Trek-organisatie een ingrijpende reorganisatie ondergaan. De binnendiensten verkoop voor de landen Denemarken, Frankrijk en Duitsland vertrekken vanuit Nederland naar lokale kantoren markten die ze gaan bedienen.

Door deze verandering komt general manager Joost van der Wegen, na dertien jaar Trek, op 57-jarige leeftijd zonder werk te zitten. Trek gaat in Denemarken en Frankrijk nieuwe kantoren openen. De Duitse markt zal aangestuurd worden vanuit Zürich in Zwitserland.

De medewerkers van Bikeurope zijn vorige week over de voorgenomen plannen geïnformeerd. Het kantoor zal in bezetting fors inkrimpen, omdat een aantal collega’s naar het buitenland verhuist. Direct gevolg van deze inkrimping is dat Trek twee managers in Amersfoort te veel van het goede vond en heeft gekozen voor David van Dyke als nieuwe general manager. Van Dyke kwam drie jaar geleden van Trek in Spanje over naar Nederland.

Het vertrek van Joost van der Wegen kwam als een volslagen verrassing. Ook voor Van der Wegen zelf. “Ik wist natuurlijk dat er een reorganisatie van de binnendiensten verkoop aan stond te komen, maar dat ik ook weg moet, had ik nooit verwacht. Ons Beneluxkantoor heeft altijd zeer succesvol gedraaid en ik heb nooit conflicten binnen de organisatie gehad. Ik moet hier als een professional mee om gaan, maar het blijft natuurlijk heel vervelend. Dat komt omdat ik dit werk zo graag deed. Ook voor de collega’s in Amersfoort vind ik het bijzonder vervelend. Ik hoop voor hen dat het goed blijft gaan met Trek,” aldus Van der Wegen in een eerste reactie. “Ook klanten reageren veel via de email. Die vragen zich af waar ze in Amerika mee bezig zijn.”

Hoewel Van der Wegen tot en met 31 december officieel in dienst is, is hij per direct gestopt met werken.

Reageer op dit artikel