nieuws

Niet-genomineerden voor Tweewielerwinkelverkiezing storen zich aan juryuiting

algemeen

Niet-genomineerden voor Tweewielerwinkelverkiezing storen zich aan juryuiting

DOETINCHEM – In de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2007 heeft de vakjury zeven winkels, in plaats van tien, genomineerd. In een toelichting zei juryvoorzitter Ferry Smith daarover onder andere het volgende: “Als dan blijkt dat het lastig is om aan tien waardige kandidaten te komen, dan rest ons geen andere optie dan minder winkels te nomineren. Het zou ook niet fair zijn om winkels alleen voor spek en bonen te nomineren.”

DOETINCHEM – In de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2007 heeft de vakjury zeven winkels, in plaats van tien, genomineerd. In een toelichting zei juryvoorzitter Ferry Smith daarover onder andere het volgende: “Als dan blijkt dat het lastig is om aan tien waardige kandidaten te komen, dan rest ons geen andere optie dan minder winkels te nomineren. Het zou ook niet fair zijn om winkels alleen voor spek en bonen te nomineren.”

Deze toelichting is bij diverse ondernemers die zich aangemeld hadden, maar niet genomineerd waren, verkeerd gevallen. Zij hebben hun ongenoegen hierover aan het adres van het vakblad Tweewieler geuit.

Bike Totaal heeft namens enkele leden zelfs een officiële klacht ingediend en hiervan melding gemaakt in het weekjournaal. “Wij kunnen ons niet vinden in de woorden en kwalificaties die juryvoorzitter Ferry Smith gebruikt. Met name de zin dat het lastig is om aan tien waardige kandidaten te komen, geeft in onze ogen geen juist beeld van de werkelijkheid en komt de professionaliteit van de verkiezing en de branche niet ten goede,” aldus het Bike Totaal Weekjournaal.

Volgens Arnauld Hackmann, hoofdredacteur Tweewieler, is het nooit de bedoeling geweest om ondernemers te kwetsen. “Integendeel, want wij waarderen het juist heel erg dat ondernemers zich aanmelden voor onze verkiezing. Als zij uit de woorden van de juryvoorzitter opmaken dan hun zaak ‘onwaardig’ zou zijn voor deelname aan de verkiezing, dan is dat pertinent niet waar. Het is absoluut niet de intentie van de jury geweest om deze indruk te wekken. Dat het in sommige gevallen toch zo opgevat is, betreuren we ten zeerste. Voor deze eerlijke, maar – bij nader inzien – ongelukkige woordkeuze wil ik, mede namens de jury, dan ook onze oprechte excuses aanbieden. Het niet nomineren van winkels betekent voor de deelnemende winkeliers uiteraard NIET dat zij geen goede zaak zouden hebben. Sterker nog, hun deelname aan een wedstrijd als deze geeft juist aan, dat zij ondernemers zijn die staan voor hun zaak en daar ook voor uit durven te komen. Die mening is ook de jury toegedaan. Uitgerekend daarom wegen zij hun selectie ook met de grootste zorgvuldigheid af. Dat moet ook wel, want anders had de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar geen tien jaar stand gehouden.”

Reageer op dit artikel