nieuws

Sachs FMT verder dankzij management buy-out

algemeen

Sachs FMT verder dankzij management buy-out

NÜRNBERG (D) – Curator Volker Böhm heeft door middel van een management buy-out (MBO) een definitieve doorstart weten te bewerkstelligen van Sachs FMT. De leiding van het bedrijf komt nu toch weer in handen van het voormalig directeur Corrado Savazzi.

NÜRNBERG (D) – Curator Volker Böhm heeft door middel van een management buy-out (MBO) een definitieve doorstart weten te bewerkstelligen van Sachs FMT. De leiding van het bedrijf komt nu toch weer in handen van het voormalig directeur Corrado Savazzi.

De producent van gemotoriseerde tweewielers en elektrische fietsen verkeerde sinds enkele maanden in surséance van betaling. In maart dit jaar werd Sachs overgenomen door de Chinese investeerdersgroep New Investors. Daarop besloot SYM de Duitse import van hun scooters bij Sachs weg te halen en viel een belangrijk deel van de omzet weg. Die derving kwam boven op lopende financiële moeilijkheden met betrekking tot oude pensioensobligaties.

Als gevolg van de MBO met Savazzi hebben twee investeringsgroepen, met wie curator Böhm in onderhandeling was, het nakijken. “De MBO-oplossing speelde pas in een laat stadium en nu zal de onderneming gedragen worden door het voormalige management en de werknemers,” licht Böhm toe. “Zij hebben het voor elkaar gekregen om het overnamebedrag bij elkaar te krijgen, dankzij de hulp van een geldschieter. Ze hebben zelfs al betaald, zodat ik dit geld kan gebruiken om de betalingsachterstand te verminderen.”

Ondanks de aanvraag van de surséance van betaling is Sachs al die tijd niet alleen blijven produceren, maar is bovendien in staat geweest om nieuwe modellen te ontwikkelen als aanvulling op het huidige assortiment. De MBO zal waarschijnlijk per 1 januari 2007 geëffectueerd worden. Er staan alweer plannen op stapel voor de ontwikkeling van nieuwe motorscooters en motorisch ondersteunde fietsen, die ontwikkeld worden om de positie van Sachs op de lange termijn veilig te stellen.

Dankzij de doorstart van Sachs FMT worden 33 van de 44 arbeidsplaatsen veilig gesteld. De fabriek in Nürnberg zal op dezelfde locatie operationeel blijven. Daarnaast zal Sachs ook de import van het Franse motormerk Voxan voor de Duitse markt blijven behartigen.

GERELATEERDE WEBSITES
Website Sachs FMT
Website Brittijn

Reageer op dit artikel