nieuws

Batavus bundelt krachten R&D-denktank

algemeen

Batavus bundelt krachten R&D-denktank

HEERENVEEN – Batavus heeft een nieuwe Research & Development-afdeling in gebruik genomen en neemt daar, naar eigen zeggen, een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van nog betere producten. Op de nieuwe afdeling werken de vijftien ontwikkelaars van Batavus, die voorheen verspreid zaten over vier verschillende kantoren.

HEERENVEEN – Batavus heeft een nieuwe Research & Development-afdeling in gebruik genomen en neemt daar, naar eigen zeggen, een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van nog betere producten.

Op de nieuwe afdeling werken de vijftien ontwikkelaars van Batavus, die voorheen verspreid zaten over vier verschillende kantoren. “Dat biedt ook letterlijk alle ruimte voor wederzijdse inspiratie, overleg en meedenken, waardoor de kwaliteit van de producten alleen nog maar verder zal toenemen.,” zegt Batavus-directeur Rob Beset. “De voortdurende vernieuwing op het gebied van vormgeving en techniek van fietsen en fietsproducten vraagt een steeds hogere mate van motivatie en betrokkenheid. Juist door de ontwikkelaars binnen één royaal opgezette ruimte te laten werken, hopen we dat ideeën nog beter tot ontwikkeling komen.”
Opvallend aan de nieuwe R&D-afdeling is het efficiënte gebruik van de ruimte, die flexibel in te delen is. Dankzij verplaatsbare energiezuilen met contactdozen en netwerkaansluitingen is het mogelijk om per project de ruimte optimaal in te delen.

Volgens Beset is de afdeling Research & Development de bakermat van nieuwe producten voor Batavus. “Aan de hand van geïnventariseerde wensen en onderzoek wordt een visie bepaald, waarna de haalbaarheid wordt onderzocht. Vervolgens bekijkt het ontwikkelingsteam hoe het idee wordt uitgevoerd: De meeste zaken doen we zelf, voor andere doen we een beroep op toeleveranciers en ontwerpbureaus.”

Afhankelijk van hoe ingewikkeld een project is, kunnen nieuwe producten binnen één tot drie jaar op de markt terechtkomen. Vrijwel alle projecten op deze afdeling zijn gebaseerd op gedegen marktonderzoek.

GERELATEERDE WEBSITE
Website Batavus

Reageer op dit artikel