nieuws

Smits Tweewielergroothandel internationaliseert via Frankrijk

algemeen

Smits Tweewielergroothandel internationaliseert via Frankrijk

PARIJS (F) – Smits Tweewielergroothandel gaat zich op de Franse markt begeven. Dankzij een exclusieve distributieovereenkomst met Hollandbikes-VeloMotion SARL voorziet algemeen Ad Hendriks interessante groeikansen via leveringen aan de Franse vakhandel.

CAPELLE A/D IJSSEL/PARIJS (F) – Smits Tweewielergroothandel gaat zich op de Franse markt begeven. Dankzij een exclusieve distributieovereenkomst met Hollandbikes-VeloMotion SARL voorziet algemeen Ad Hendriks interessante groeikansen via leveringen aan de Franse vakhandel.

Hollandbikes-VeloMotion SARL is in Frankrijk geen onbekende. De in Parijs gevestigde onderneming levert al sinds 2002 Nederlandse fietsen en fietsonderdelen aan een grote groep vakhandelaren in geheel Frankrijk. Ze beschikken inmiddels al over drie eigen verkooppunten in Parijs, Lyon en Rennes.

“Het aantal verkooppunten wordt in een hoog tempo uitgebreid naar andere steden in Frankrijk, waar het fietsgebruik gestimuleerd wordt. Via de site Hollandbikes.com zijn de Nederlandse fietsen en onderdelen tevens leverbaar aan particulieren over heel Frankrijk,” zegt Hendriks. “We gaan ook gezamenlijk een internetsite opzetten, waarop een 20.000 aantal onderdelen voor de Franse vakhandel direct bestelbaar zijn.”

Volgens Hendriks is deze samenwerking is een belangrijke mijlpaal in de internationalisering van Smits Tweewielergroothandel. “Het is de derde stap die buiten de grenzen gezet wordt. Momenteel telt ons klantenbestand al zo’n 250 klanten in Duitsland en een kleinere groep in België. De exclusieve levering aan Hollandbikes-VeloMotion SARL is echter de eerste echte samenwerking met een partij die sterk is in het land van herkomst.”

Hendriks sluit niet uit dat in de nabije toekomst meer internationale samenwerkingsverbanden gesloten worden.

GERELATEERDE WEBSITES
Website Smits Tweewielergroothandel
Website Max2Bike

Reageer op dit artikel