nieuws

Rotra opent hypermodern fietsenwarehouse

algemeen

Rotra opent hypermodern fietsenwarehouse

DOESBURG – Anderhalf jaar na de bouw en de inrichting neemt Rotra haar Automatic Bicycle Warehouse in Doesburg officieel in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener investeerde tien miljoen euro in het hypermoderne automatische magazijn, dat als modernste fietsenopslag ter wereld geldt.

DOESBURG – Anderhalf jaar na de bouw en de inrichting heeft Rotra haar Automatic Bicycle Warehouse in Doesburg officieel in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener investeerde tien miljoen euro in het hypermoderne automatische magazijn, dat als modernste fietsenopslag ter wereld geldt.

In dit nieuwe gebouw is met een automatisch transport- en opslagsysteem voor fietsen een nieuwe vorm van ketenlogistiek gerealiseerd. Het doel van het Automatic Bicycle Warehouse (ABW) is met minimale handling, een maximale flexibiliteit en uitlevergraad te halen. Door de intensieve vorm van automatisering neemt de procesbeheersing toe. Dit resulteert in een hoge productiviteit en een geringe kans op schade en fouten.

De elektronische gegevensverwerking waarborgt de betrouwbaarheid van de administratieve voorraad en uitlevering. Door middel van een directe verbinding met het management systeem van opdrachtgever Koninklijke Gazelle, is altijd actuele informatie voorhanden. Rotra verzorgt de fietsendistributie vanaf de Gazelle fietsenfabriek in Dieren naar de detaillist.

De hoofdaannemer voor het technische hart van het ABW is PSB. De stellingen zijn afkomstig van Bito en het bordes is gebouwd door IBW. Het ABW werkt als volgt: na het aandocken van de trailer worden de fietsen – die in een envelop met barcode zitten – gelost. In de ontvangstzone staan lege hangbaantrolleys klaar met elk drie ophanghaken. Elke trolley en alle haken zijn voorzien van een unieke barcode. Het TMS van Rotra weet welke batch er in aantocht was vanuit Dieren. Met een koppeling met het LVS (een Duits WMS) van PSB weet nu ook het magazijn om welke batch, zending en fiets het gaat. Op dat moment is ook de bestemming in het magazijn bepaald.

GERELATEERDE SITES
Website Gazelle
Website Rotra
Website Logistiek.nl

Reageer op dit artikel