nieuws

Agenten rommelen met belastingvrije fiets

algemeen

ROTTERDAM – Ruim veertig agenten van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben gesjoemeld bij het belastingvrij kopen van een fiets. Tegen 22 agenten loopt een strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en een disciplinair onderzoek.

ROTTERDAM – Ruim veertig agenten van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben gesjoemeld bij het belastingvrij kopen van een fiets. Tegen 22 agenten loopt een strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en een disciplinair onderzoek.

Naar vijf loopt alleen een disciplinair onderzoek. Bij vijftien anderen wordt nog bekeken wat de vervolgstappen zullen zijn. Een woordvoerder van de politie heeft een bericht hierover in het AD bevestigd. Bij het ‘fietsenplan’ mogen de agenten een fiets kopen van maximaal € 749,-. Na indienen van de rekening wordt het bedrag belastingvrij uitgekeerd. Ze kochten echter een goedkoper rijwiel, maar dienden een rekening in tot het maximale bedrag. Het verschil staken ze in eigen zak, terwijl ze daar wel belasting over moesten betalen.

Reageer op dit artikel