nieuws

McDonalds’ en Jeep toch niet naar Dutch Bicycle Group

algemeen

SCHIEDAM – De in april aangekondigde deal tussen Dutch Bicycle Group (DBG) en de Cycle Source Group (SSG) is afgeblazen. Dat betekent dat DBG bij nader inzien geen fietsen met de merknamen McKids, Jeep en Chrysler gaat voeren.

McDonalds’ en Jeep toch niet naar Dutch Bicycle Group

SCHIEDAM – De in april aangekondigde deal tussen Dutch Bicycle Group (DBG) en de Cycle Source Group (SSG) is afgeblazen. Dat betekent dat DBG bij nader inzien geen fietsen met de merknamen McKids, Jeep en Chrysler gaat voeren.

Volgens Stephan Räkers, commercieel manager van DBG’s Bike Division, werd het annuleren ingeleid nadat McDonalds, besloten heeft de merknaam McKids toch niet vrij te geven voor rollend kinderspeelgoed. ”Zij willen hun naam niet lenen aan nonfood producten.”

Nyle Nims is president van SSG en beschikt over de licenties van merknamen als Jeep, Chrysler, Smith & Wesson, Kawasaki en McKids. Hij heeft ondervonden dat McDonalds’ geen makkelijke samenwerkingspartner is. “Ze zijn enorm veeleisend. Het was niet te doen, daarom zijn we er mee gestopt.”

De deal rondom McKids was voor DBG het interessantste onderdeel. Toen dat niet door ging was de interesse voor Jeep en Chrysler fietsen ook weg. “We doen al zoveel in fietsen en hebben met Union een prima merk in huis. Op nog meer merken zit ik niet speciaal te wachten,” aldus Räkers.

In Nederland werden Jeep en Chrysler eerder vertegenwoordigd door H’its International en daarna dus bijna door DBG. Nu dit niet door gaat, zal Nims op zoek naar een andere vertegenwoordiger op de Nederlandse markt.

GERELATEERDE LINKS:
– Website Dutch Bicycle Group
– Website Cycle Source Group

Reageer op dit artikel