nieuws

HBD: Tweewielerhandel draaide € 951 miljoen omzet

algemeen

HBD: Tweewielerhandel draaide € 951 miljoen omzet

DEN HAAG – Het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft becijferd dat de tweewieler vakhandel in 2005 omzet van € 951 miljoen gerealiseerd heeft. Een stijging van 2,1% ten opzichte van 2004.

DEN HAAG – Het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft becijferd dat de tweewieler vakhandel in 2005 omzet van € 951 miljoen gerealiseerd heeft. Een stijging van 2,1% ten opzichte van 2004. Het branchevreemde kanaal was in 2005 goed voor een omzet van € 375 miljoen. Met alle andere verkoopkanalen bij elkaar is in 2005 door de Nederlandse consument in totaal ruim anderhalf miljard euro besteed aan (brom)fietsen, motoren, onderdelen, accessoires en reparaties.
Dat heeft het HBD bekend gemaakt in de jaarlijke analyse ‘Branches in detail’. Volgens het bedrijfschap is de rijwielhandel nog steeds het belangrijkste kanaal voor de aanschaf en reparatie van (gemotoriseerde) tweewielers en onderdelen. Van alle bestedingen kwam 63% hier terecht. De uitgesplitste marktaandelen geven aan dat de consument in alle gevallen de voorkeur geeft aan de vakhandel:
– aanschaf (gemotoriseerde) tweewielers (vakhandel 62%)
– onderdelen en accessoires (58%)
– reparatie en onderhoud (95%)
 

LEES MEER: Hoofd Bedrijfschap Detailhandel: Branches in Detail – Rijwielhandel

Reageer op dit artikel