nieuws

Batavus past samenwerking met NFP aan

algemeen

Batavus past samenwerking met NFP aan

HEERENVEEN – Batavus heeft met ingang van 1 september een streep gezet onder de samenwerking met buurman Nationale Fiets Projecten (NFP). De beslissing vloeit voort uit het selectieve distributiestelsel, dat Batavus hanteert sinds januari 2005.

HEERENVEEN – Batavus heeft met ingang van 1 september een streep gezet onder de samenwerking met buurman Nationale Fiets Projecten (NFP). De beslissing vloeit voort uit het selectieve distributiestelsel, dat Batavus hanteert sinds januari 2005.
In goede harmonie is besloten om te stoppen omdat NFP als initiator van fietsprojecten niet de rol van erkende Batavusdealer kan vervullen. “NFP kan niet voor eigen rekening en risico nieuwe Batavus fietsen aan eindgebruikers verkopen. Binnen het door ons gevoerde distributiestelsel mogen onze nieuwe fietsen uitsluitend worden verkocht door erkende Batavus dealers,” aldus sales manager Menno Visser in een brief aan de dealers. “Wij hopen uiteraard dat er in de toekomst nog steeds Batavus fietsen verkocht worden in het kader van NFP-fietsprojecten. Met NFP hebben wij afgesproken dat zij in het vervolg uitsluitend als intermediair betrokken worden.”
Deze wijziging houdt in dat er binnen NFP fiietsprojecten alleen fietsen verkocht kunnen worden, die Batavus dealers uit eigen voorraad leveren. NFP kan zelf niet meer rechtstreeks bij Batavus fietsen bestellen.

GERELATEERDE SITES
Batavus
Nationale Fiets Projecten

Reageer op dit artikel