nieuws

Kymco profiteert van groei scooterverkoop

algemeen

Kymco profiteert van groei scooterverkoop

AMSTERDAM – Het gunstige effect van het bromfietskenteken blijft doorwerken in de afzet van bromfietsen en scooters naar de vakhandel. Dat blijkt uit de afzetstatistieken van de RAI Vereniging, afdeling Gemotoriseerde Tweewielers.

 AMSTERDAM – Het gunstige effect van het bromfietskenteken blijft doorwerken in de afzet van bromfietsen en scooters naar de vakhandel. Dat blijkt uit de afzetstatistieken van de RAI Vereniging, afdeling Gemotoriseerde Tweewielers.
Tot en met juli zijn er 29.704 eenheden aan de vakhandel uitgeleverd. Dat is een stijging van ruim 23%, ten opzichte van dezelfde periode in 2005. Er werden vooral meer snorfietsen uitgeleverd. Dit segment realiseerde een stijging van meer dan 31%, terwijl de bromfietsen met bijna 17% groeide.
Na jaren van dalen leeft de bromfietshandel duidelijk weer op. In de top leverden Peugeot en Tomos een aantal procenten marktaandeel in, terwijl Piaggio enkele procenten groeide. Desondanks blijft de top 3 ongewijzigd en heeft meer dan de helft in handen. Vooral Kymco lijkt te profiteren van de oplevende markt en zag de afzet en het marktaandeel meer dan verdubbelen. Ook Sym deed goede zaken en realiseerde, weliswaar met kleinere aantallen, eveneens een afzetverdubbeling.
De Merken Top 10 (t/m juli 2006) ziet er als volgt uit ziet:
  1. Peugeot (20,1%)
  2. Tomos (17,7%)
  3. Piaggio (17,4%)
  4. Kymco (13,3%)
  5. Yamaha (9,8%)
  6. Sym (7,9%)
  7. TGB (5,3%)
  8. Aprilia (3,9%)
  9. CPI (2,8%)
  10. Derbi (1,1%)
Reageer op dit artikel