nieuws

Castelli verhuist van Jacobsons naar Wolvenberg

algemeen

Castelli verhuist van Jacobsons naar Wolvenberg

LEIDEN/ KONTICH (B) – Na zeven jaar is de vertegenwoordiging van Castelli in Nederland verhuisd van Jacobsons naar Wolvenberg, die de distributie in de Benelux voor z’n rekening neemt. Voor Nederland is Wolvenberg nog op zoek naar een account manager.

LEIDEN/ KONTICH (B) – Na zeven jaar is de vertegenwoordiging van Castelli in Nederland verhuisd van Jacobsons naar Wolvenberg, die de distributie in de Benelux voor z’n rekening neemt. Voor Nederland is Wolvenberg nog op zoek naar een account manager. Mark Heylen, managing director van Wolvenberg, is blij met Castelli. “Een belangrijke stap in onze ontwikkeling. Het laat ons toe de relatie met de handelaars nog te verstevigen, schaalvoordelen te realiseren en bovendien is Castelli de sleutel tot onze verdere ontwikkeling in Nederland."
Met de start van de voorverkoop zal Wolvenberg de verkoop van Castelli van Jacobsons overnemen. Mario Dominicus, directeur van Jacobsons, laat het merk met gemengde gevoelens gaan. “Het is een prachtig merk met een geweldige uitstraling, maar in onze beleving is de prijs-kwaliteitverhouding niet meer in balans. Daarom konden we er niet langer volledig achter staan. In de verkoop was dat ook de te merken, want de resultaten liepen terug. Wij wijten dat aan de kwaliteit van Castelli, maar in Italië denken ze daar anders over. Bovendien waren zij niet gelukkig met het feit dat wij ook Nalini in ons assortiment hebben, dat zich in een veel gunstiger prijssegment manifesteert. In goed overleg hebben we besloten om aan de samenwerking een einde te maken. Al met al geen leuke beslissing, want Castelli vertegenwoordigde een belangrijk deel van onze omzet. Echter het aanvaarden van de marketing en distributie rechten van een tweede kledingmerk destijds, was een weloverwogen beslissing. Een juiste, zo is gebleken. Het is om deze reden dat wij alles in het werk zullen stellen, om spoedig een waardige opvolger voor Castelli aan te trekken.”

Reageer op dit artikel