nieuws

Sachs FMT in surséance van betaling

algemeen

Sachs FMT in surséance van betaling

NÜRNBERG (D) – Sachs Fahrzeuge und Motorentechnik GmbH is in financiële problemen geraakt en heeft bij de rechtbank surséance van betaling aangevraagd en gekregen. De Duitse producent van gemotoriseerde tweewielers zit al langer in zwaar weer.

NÜRNBERG (D) – Sachs Fahrzeuge und Motorentechnik GmbH is in financiële problemen geraakt en heeft bij de rechtbank surséance van betaling aangevraagd en gekregen. De Duitse producent van gemotoriseerde tweewielers zit al langer in zwaar weer.
Dat heeft ertoe geleid dat het eerder dit jaar overgenomen is door scooterproducent New Seperior Ltd, een onderdeel van de Chinese investeerdersgroep New Investors Ltd. Volgens interne bronnen zou de oorzaak van de financiële moeilijkheden voor een belangrijk deel te maken hebben met oude pensioenobligaties.
Naast de productie van eigen machines was Sachs in Duitsland ook importeur van merken als SYM en Voxan. Als gevolg van de Chinese overname heeft SYM besloten het importschap weg te halen bij Sachs en in Duitsland zelf ter hand te nemen. Daardoor wordt Sachs geconfronteerd met extra omzetderving. Inmiddels is Volkert Böhm aangesteld als curator en die gaat samen met Sachsdirecteur Corrado Savazzi kijken of een doorstart mogelijk is.
Volgens Frans Brittijn, importeur voor Nederland, is de curator hierover positief gestemd. “In de loop van deze week wordt de productie van Saxonettes en Electra’s, op beperkte schaal en voor zover de onderdelenpositie dit mogelijk maakt, weer opgestart,” aldus Brittijn. Hij verwacht dat het oplossen van de leverproblemen weer de goede kant op gaat. “De voorraad onderdelen in ons magazijn is zodanig dat wij hier, met uitzondering van de rompmotoren, geen problemen verwachten. Wat betreft de levering van voertuigen en rompmotoren kunnen wij nog geen vaste levertijd opgeven.”
Brittijn, die sterk afhankelijk is van de Sachs-importen, betreurt de gang van zaken. “Dit is niet de wijze waarop wij zaken willen doen, maar helaas waren wij in deze volledig afhankelijk van de soms tegenstrijdige, zo niet onjuiste, informatie die Sachs ons verstrekte.”

Reageer op dit artikel