nieuws

BikeLife Licenties failliet

algemeen

BikeLife Licenties failliet

LEMELERVELD – BikeLife Licenties, de jongste winkelformule in de fietsenbranche gericht op de sportief-recreatieve doelgroep, is vorige week failliet verklaard. Aangezien het een licentieformule betreft, gaan de aangesloten ondernemers op eigen kracht door. Dat geldt echter niet voor BikeLife Lemelerveld en BikeLife Hoogeveen, beide in handen van BikeLife-directeur Pascal Vergeer. Deze twee winkels zijn eveneens failliet.

LEMELERVELD – BikeLife Licenties, de jongste winkelformule in de fietsenbranche gericht op de sportief-recreatieve doelgroep, is vorige week failliet verklaard. Aangezien het een licentieformule betreft, gaan de aangesloten ondernemers op eigen kracht door. Dat geldt echter niet voor BikeLife Lemelerveld en BikeLife Hoogeveen, beide in handen van BikeLife-directeur Pascal Vergeer. Deze twee winkels zijn eveneens failliet. Naar verwachting zal de winkel in Hoogeveen weer snel opengaan omdat er naast BikeLife Licenties ook nog een andere mede-eigenaar is. Deze is de mogelijkheden van een doorstart aan het bekijken. Marketingmedewerker Alex van Dijk van BikeLife licht het faillissement toe. “De hoofdoorzaak van het faillissement van BikeLife Licenties is de tegenvallende prestatie van de winkel in Lemelerveld. Die draaide zwaar onder prognose. Ook heeft het faillissement van BikeLife Luppes in Hoogeveen afgelopen jaar bijgedragen aan het faillissement van BikeLife Licenties. Het verlies wat daar lag was eigenlijk al te groot. Daarbij komt dat wij een jonge organisatie zijn met veelal startende winkels, die nog geen grote financiële reserves hebben opgebouwd en volop aan het investeren zijn in de eigen winkel en voorraad. Bovendien staat de markt onder druk waardoor de marges lager zijn. Al met al een moeilijke situatie voor een startende formuleorganisatie.” De aangesloten ondernemers hebben in een bijeenkomst afgelopen maandag hun vertrouwen uitgesproken in een doorstart van de formule. Naast de huidige investeerder zijn er nog twee investeerders die vertrouwen hebben in het BikeLife concept en druk bezig zijn met de voorbereidingen van een doorstart. Ook Alex van Dijk heeft het volste vertrouwen in de toekomst. “BikeLife gaat zeker doorstarten, de potentie in de markt is er. Die doorstart zal echter niet eerder dan 1 januari 2007 plaatsvinden. Dat geeft ons de tijd de formule écht goed neer te zetten. Ook willen we de organisatie anders gaan vormgeven. We zullen toch meer in de richting van franchise gaan.”

Reageer op dit artikel