nieuws

Accell vaart wel bij hoge fietsprijzen

algemeen

Accell vaart wel bij hoge fietsprijzen

HEERENVEEN – De Accell Group maakte 20 juli haar halfjaarcijfers bekend. Zoals verwacht, is een verdere groei van omzet en resultaat gerealiseerd. In Nederland is die groei (10%) met name te danken aan de hogere gemiddelde prijs van de verkochte fietsen en de hogere omzet in fietsonderdelen en -accessoires.

HEERENVEEN – De Accell Group maakte 20 juli haar halfjaarcijfers bekend. Zoals verwacht, is een verdere groei van omzet en resultaat gerealiseerd. In Nederland is die groei (10%) met name te danken aan de hogere gemiddelde prijs van de verkochte fietsen en de hogere omzet in fietsonderdelen en -accessoires. Ook de fitnessdivisie van Accell deed het goed met een stijging van 42% in omzet. Dat is vooral te danken aan de introductie van nieuwe, innovatieve producten. In Nederland waren de verkopen goed, Duitsland bleef beneden de verwachting. De aansturing van de fitnessdivisie gebeurt centraal vanuit Nederland, waar ook een centraal magazijn voor fitnessapparaten en -onderdelen zal worden opgezet. Om kosten te besparen gaan de assemblageactiviteiten van Tunturi in Finland naar de productiefaciliteit van Accell in Hongarije. In de V.S. is inmiddels Seattle Bike Supply (SBS) geïntegreerd, waardoor het distributienetwerk van SBS op korte termijn door andere Accell-dochters kan worden gebruikt als toegangspoort tot de Noord-Amerikaanse markt.

Reageer op dit artikel