nieuws

Rivel van DBG naar Mega Bike

algemeen

De Dutch Bicycle Group BV (DBG) en Mega Bike Holding BV hebben overeenstemming bereikt over de exclusieve distributie van het fietsmerk Rivel. Het merk wordt geproduceerd bij DBG, tevens producent van Union.

Het merk wordt geproduceerd bij DBG, tevens producent van Union. Rivel was vroeger al een zelfstandig merk, dat sinds 1948 bestaat en in 1993 door Union werd overgenomen. Mega Bike grijpt dit merk aan om een exclusieve hoogwaardige fietsen te gaan produceren. “De eerste Rivels gaan over vier weken de vestigingen van Mega Bike in. De kwaliteit zal vergelijkbaar zijn met de kwaliteit van de andere A-merken alleen de prijs zal beduidend lager liggen,” zegt Andrew Fortuin, directeur van Mega Bike. “Ook zullen er onder Rivel label elektrische fietsen in de markt worden gezet. Er zal in de media veel aandacht aan het merk Rivel worden besteed.” Volgens Fortuin komt zo de stal met exclusieve eigen kwaliteitsmerken aardig op orde. “De merk- en assortimentbeleving is in 2007 helemaal zoals we het voor ogen hebben. Mega Bike is voornemens de formule in 2007 snel verder uit te breiden door het openen van grote vestigingen in en om de grote steden, dit jaar en is de formule geprofessionaliseerd qua organisatie, automatisering, strategie en uitstraling. Volgend jaar zullen de pijlen volgens Fortuin vooral op groei zijn gericht zijn.

Reageer op dit artikel