nieuws

Hartje van start in Nederland

algemeen

Hartje van start in Nederland

ZUTPHEN – Sinds 1 juni is in Zutphen het Nederlandse verkoopkantoor van de Duitse grossier Hartje KG geopend. Het bericht zoemde al langer rond dat Hartje serieuze plannen had om de Nederlandse markt te betreden.

ZUTPHEN – Sinds 1 juni is in Zutphen het Nederlandse verkoopkantoor van de Duitse grossier Hartje KG geopend. Het bericht zoemde al langer rond dat Hartje serieuze plannen had om de Nederlandse markt te betreden.
“De Nederlandse markt is beter ontwikkeld dan de Duitse,” zegt directeur Hermann Hartje. “Dat heeft te maken met het intensieve fietsgebruik. Eerst concentreren we ons op de grensstreek, om vervolgens ons marktaandeel van daaruit verder uit te bouwen. Diverse dealers uit de grensstreek zijn al langer klant van ons.” Aan een termijn waarop Hartje een landelijke dekking heeft, wil de directeur zich niet verbinden. Dat kan best enkele jaren in beslag nemen. “We hebben geen haast. Hebben we nooit gehad. We willen het stap voor stap aanpakken en vinden het belangrijker dat die stappen goed genomen worden dan dat ze snel genomen worden.”
De Nederlandse vestiging wordt geleid door Albert Dokter, die afkomstig is van Aalten-Kruitbosch. Martin Drinkwaard is in dienst genomen als buitendienstmedewerker. Hierdoor beschikt Hartje over het gewenste Nederlandstalige loket. “Wij denken met ons assortiment en mogelijkheden een vaste relatie te kunnen opbouwen met de rijwieldetaillisten en een plek te kunnen veroveren op de Nederlandse markt,” aldus Albert Dokter.
Meer over Hartje in de volgende uitgave van Tweewieler. 6

Reageer op dit artikel