nieuws

Buizensnijder binnenbalhoofdbuis

algemeen

Buizensnijder binnenbalhoofdbuis

GEFFEN – Het inkorten van de binnenbalhoofdbuis kan met behulp van een zaag of met een buizensnijder. Het grote voordeel van het gebruik van een buizensnijder is dat er bij het inkorten geen zaagslijpsel ontstaat. Dit is erg prettig bij het op maat maken van een A-head vork, er kan nu geen slijpsel in de lagering komen. In tegenstelling tot zagen, kun je met een buizensnijder de vork inkorten zonder de vork uit de fiets te halen. De kwaliteit en de uitvoering van de buizensnijder bepalen of dit klusje makkelijk en precies gaat. Met de Rems buizensnijder van Cyclon (bestelnr. 113340) lukt dit perfect.

GEFFEN – Het inkorten van de binnenbalhoofdbuis kan met behulp van een zaag of met een buizensnijder. Het grote voordeel van het gebruik van een buizensnijder is dat er bij het inkorten geen zaagslijpsel ontstaat. Dit is erg prettig bij het op maat maken van een A-head vork, er kan nu geen slijpsel in de lagering komen. In tegenstelling tot zagen, kun je met een buizensnijder de vork inkorten zonder de vork uit de fiets te halen. De kwaliteit en de uitvoering van de buizensnijder bepalen of dit klusje makkelijk en precies gaat. Met de Rems buizensnijder van Cyclon (bestelnr. 113340) lukt dit perfect. In tegenstelling tot de meeste buizensnijders die we voor de kleinere buisdiameters tegen komen, is de Rems uitgerust met vier geleiderollen in plaats van twee. Buisdiameters van 3mm tot 35mm kunnen snel, licht en precies gesneden worden. Deze buizensnijder is voorzien van een uitschuifbare ruimer, waarmee de binnen en de buitenkant van de buis geruimd kan worden. Het snijwiel is uiteraard vervangbaar. Informatie: Cyclon Europe BV, www.cyclon.nl.

Reageer op dit artikel