nieuws

Alpe d’Huez beklimming voor KWF Kankerbestrijding

algemeen

AMSTERDAM – Op 6 juni hebben 62 wielrenners 6 keer de Alpe d’Huez beklommen. Een enorme sportieve prestatie, die werd gereden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het was een emotionele rit, omdat veel renners zelf direct of indirect met de ziekte zijn geconfronteerd. Er is al meer dan 300.000 euro opgehaald.

AMSTERDAM – Op 6 juni hebben 62 wielrenners 6 keer de Alpe d’Huez beklommen. Een enorme sportieve prestatie, die werd gereden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het was een emotionele rit, omdat veel renners zelf direct of indirect met de ziekte zijn geconfronteerd. Er is al meer dan 300.000 euro opgehaald. Om 6.06 uur werd het startschot gegeven door NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra. 66 wielrenners gingen vol goede moed van start onder het motto ‘Opgeven is geen optie’. De omstandigheden waren niet ideaal, de temperatuurverschillen groot. Elke keer dat de top wordt gehaald, wordt de deelnemer als held onthaald. Na acht uur hebben de eerste renners voor de zesde keer de top bereikt. Om 21.15 uur, na 15 uur fietsen, finisht de laatste. Initiatiefnemer Peter Kapitein: “Het is een uniek evenement. Er heerste een totale homogeniteit binnen de groep en alle betrokkenen. Het is fantastisch dat 62 mensen de finish hebben gehaald”. “Voor mij was de rit zeer emotioneel. Het neerzetten van een dergelijke fysieke prestatie met tegelijkertijd in mijn achterhoofd de gedachte dat ik over een paar maanden weer in het ziekenhuis lig”. Maanden hebben de deelnemers hard gewerkt om deze sportprestatie neer te kunnen zetten. De verscheidenheid onder de wielrenners is groot. Van 16 tot 59 jaar. Van amateur tot professional. Naast het leveren van een geweldige sportieve prestatie is hun gezamenlijke motivator om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Elke deelnemer heeft hiervoor zelf sponsoren gezocht. De deelnemers die meer dan 2.222,22 euro aan sponsorgeld ophalen, ontvangen een T-shirt speciaal gesigneerd door Lance Armstrong en Eddie Merckx. Informatie over de deelnemers en het evenement kunt u vinden op www.alpe-dhuzes.nl.

Reageer op dit artikel